Welke Geranium blijft kleiner dan Geranium Rozanne?

Geranium ‘Rozanne’ is met haar ongeëvenaard rijke bloei, lange bloeitijd en prachtige blauwe tot paarsblauwe bloemen één van de populairste Geraniums. Volgens velen zelfs de beste Geranium! Toch heeft Geranium Rozanne ook een nadeel, tenminste voor de kleine tuin: het is een hele krachtige groeier. Deze sterke ooievaarsbek is in staat om je hele border over te nemen en ook boven andere planten uit te groeien. Hoewel dat er prachtig uitziet, is dat waarschijnlijk niet je bedoeling.

Kan je Geranium ‘Rozanne’ klein en laag houden?

Als ‘Rozanne’ eenmaal goed is aangeslagen, kan elke plant flink groeien. Kreeg je bij aanplant nog het advies om zo’n 5-7 per meter aan te planten, dan zal je snel zien hoe groot ze echt worden. Elke Rozanne kan per plant best een vierkante meter vullen. Ook deze Geranium hoger groeien. Vooral als ze tegen andere planten steunen.

Het is mogelijk om Geranium ‘Rozanne’ wat kleiner en laag te houden. Hiervoor is snoeien aan te raden. Pas je rond eind mei de Chelsea Chop toe, dan zal je zien dat je Rozanne’s compacter groeien. Ze worden minder hoog en dijen meestal ook wat minder snel uit. De bloei begint hierdoor wel iets later. Later in de zomer kan nogmaals snoeien nodig zijn om de enorme groeikracht te beperken.

In een pot of bak groeit de Rozanne ook wat minder snel, al is het goed mogelijk dat de uitlopers ver buiten de pot zullen rijken.

Is er een kleine Geranium Rozanne? Welke Geranium blijft kleiner?

Wil je toch graag voorkomen dat je border wordt overgenomen door deze Geranium, kies dan voor Geranium ‘Azure Rush’. Deze Geranium heeft dezelfde eigenschappen als Rozanne: de rijke bloei, enorm lange bloeitijd en mooie blauwpaarse bloemen. Toch groeit Geranium Azure Rush veel compacter. Deze Geranium blijft kleiner en lager dan Rozanne. Bloeit ook van juli tot november.

Roze Rozanne

Wil je toch liever een roze Geranium Rozanne, die ook niet te groot wordt? Denk dan bijvoorbeeld aan Geranium ‘Pink Penny’ of Geranium ‘Bloom Time’.

Op zoek naar meer alternatieven voor Rozanne, die ook heel lang bloeien? Bekijk het artikel Welke Geranium bloeit het langst?

Kies jij ook voor Geranium ‘Azure Rush’? Of toch voor ‘Rozanne’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder