Buxus planten: Is dat nog wel verstandig?

Wel of geen Buxus meer planten?

Buxus is een hele mooie haagplant. Zeker voor lage en compacte haagjes…

Maar de kans op Buxusmot of op de Buxusziekte (schimmel) is inmiddels zo groot, dat het niet zonder risico is om Buxus (op)nieuw te planten. In grote delen van Nederland en BelgiĆ« is Buxus helaas op sterven na dood.

Alleen als je zeker weet dat het in jouw buurt niet voorkomt, zou je de gok nog kunnen wagen. Maar wie weet, tot hoever het zich dit jaar nog verspreid, laat staan komend jaar.

Wil je toch heel graag Buxus, wees dan bereid om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud hiervan. Je zult in het seizoen namelijk dagelijks rupsen en larven moeten verwijderen.

Lees ook ons blog over wat je kunt doen tegen Buxusmot

Wel of geen Buxus meer planten?

Ons advies is dan ook om momenteel geen Buxus aan te planten, maar te kiezen voor een goede Buxusvervanger. Enige tijd geleden zetten wij al 8 goede Buxus alternatieven op een rij.

Bekijk de 8 beste Buxusvervangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke groenblijvende klimplanten voor schaduw?

Welke groenblijvende klimplanten zijn geschikt voor schaduw?

Er zijn zelfs klimplanten die groen blijven in de winter EN geschikt zijn voor schaduw. Bekijk ons overzicht met groenblijvende klimplanten voor schaduw (en leibomen voor schaduw)

Lees verder
Waarom wordt Photinia kaal of doorzichtig? Hoe kan je dit voorkomen?

Waarom wordt mijn Photinia kaal of minder vol?

Photinia is het hele jaar mooi! Toch komt het voor dat een glansmispel minder dicht groeit dan je zou willen, of dat Photinia kaal wordt of doorzichtig op sommige plekken. Waardoor komt dit? En hoe voorkom je dat?

Lees verder
Groenblijvende vaste planten - Beste bodembedekkers voor elke situatie

Welke vaste planten blijven groen in de winter?

De meeste vaste planten sterven bovengronds af in de winter, waardoor je kale borders krijgt. Toch zijn er zeker ook groenblijvende vaste planten! Bekijk ons overzicht.

Lees verder