Wat wordt bedoeld met Chelsea Chop?

Als je wel eens een Engels tuinprogramma hebt gekeken, of tuinmagazine hebt gelezen, dan heb je vast wel eens gehoord van de Chelsea Chop.

In Nederland is deze snoeimethode wat minder bekend, maar zeker ook goed toepasbaar.

Wat is de Chelsea Chop?

Eind mei (zo rond de tijd van de wereldberoemde Chelsea Flower Show), snoei je vaste planten terug tot op ongeveer 2/3e van hun hoogte.

Dit geldt trouwens alleen voor vaste planten die nog niet bloeien. Hierdoor zullen de planten stevigere stengels ontwikkelen, meer zijscheuten maken en voller bloeien.

De bloei zal hierdoor wel een paar weken later starten dan normaal. Hoe dichter bij de bloeitijd van de plant, hoe langer het uitstel.

Wat daarom ook wel wordt gedaan, is dat slechts de helft van een plant teruggesnoeid wordt. Zo wordt de bloeitijd zelfs verlengd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder