Wanneer mogen vorstgevoelige planten weer naar buiten?

Kuipplanten zijn een mooie aanvulling op de tuin.

Vaak geven ze je tuin een exotisch of zomers tintje. Denk maar eens aan Citrus, Musa, Bougainvillea, of Mandevilla.

Het nadeel van kuipplanten is dat ze niet bestand zijn tegen onze winters. Deze zijn te koud, of vaker nog, te nat voor veel van deze planten.

Dit betekent dat kuipplanten in de winter naar binnen gehaald moeten worden. Je kunt ze daarom beter niet in de volle grond planten, maar in pot. Eventueel kan je nog gebruik maken van een plastic binnenpot, zodat je de plant makkelijk naar binnen kunt halen, als het kouder wordt.

Vanaf wanneer mogen vorstgevoelige planten weer naar buiten?

Hoewel je kuipplanten op mooie (warmere) dagen al vanaf maart-april naar buiten kunnen om te wennen, zijn de nachten nog te koud.

Vanaf half mei, als de kans op (nacht)vorst zo goed als voorbij is, mogen je kuipplanten lekker buiten blijven staan en hoeven ze ook niet meer naar binnen in de nacht.

Een ezelsbruggetje dat vaak gebruik wordt, is dat vorstgevoelige planten weer naar buiten mogen na IJsheiligen. Dat is van 11 tot 15 mei.

Hoewel vorst na half mei bijna nooit voorkomt, is het natuurlijk wel van belang om maatregelen te nemen, mocht dit toch worden voorspeld.

Welke vorstgevoelige planten staan in jouw tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder