Wanneer mogen vorstgevoelige planten weer naar buiten?

Kuipplanten zijn een mooie aanvulling op de tuin.

Vaak geven ze je tuin een exotisch of zomers tintje. Denk maar eens aan Citrus, Musa, Bougainvillea, of Mandevilla.

Het nadeel van kuipplanten is dat ze niet bestand zijn tegen onze winters. Deze zijn te koud, of vaker nog, te nat voor veel van deze planten.

Dit betekent dat kuipplanten in de winter naar binnen gehaald moeten worden. Je kunt ze daarom beter niet in de volle grond planten, maar in pot. Eventueel kan je nog gebruik maken van een plastic binnenpot, zodat je de plant makkelijk naar binnen kunt halen, als het kouder wordt.

Vanaf wanneer mogen vorstgevoelige planten weer naar buiten?

Hoewel je kuipplanten op mooie (warmere) dagen al vanaf maart-april naar buiten kunnen om te wennen, zijn de nachten nog te koud.

Vanaf half mei, als de kans op (nacht)vorst zo goed als voorbij is, mogen je kuipplanten lekker buiten blijven staan en hoeven ze ook niet meer naar binnen in de nacht.

Een ezelsbruggetje dat vaak gebruik wordt, is dat vorstgevoelige planten weer naar buiten mogen na IJsheiligen. Dat is van 11 tot 15 mei.

Hoewel vorst na half mei bijna nooit voorkomt, is het natuurlijk wel van belang om maatregelen te nemen, mocht dit toch worden voorspeld.

Welke vorstgevoelige planten staan in jouw tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Privacy met leibomen in je tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder
Geslaagd Tuinontwerp (gerealiseerd)

Expert Tuinontwerp Tips: Een passend ontwerp en beplanting voor jouw tuin en stijl!

Wie beter dan een tuinontwerper om tips te geven voor het ontwerp van een kleine tuin? In deze rubriek laten we bekende en succesvolle tuinontwerpers aan het woord. Zij geven expert tips voor een goed ontwerp en een fijne tuin.

Lees verder
Hoe verberg je lelijke objecten in een kleine tuin, zoals een kliko, regenton, compostvat, airco, ladder en tuinslang?

Het grote “Hoe verberg je een Kliko, regenton, airco en andere lelijke objecten in een kleine tuin” blog

In een kleine tuin vallen kliko’s, regenton, airco unit of een warmtepomp al snel erg op en dit zijn vaak niet de mooiste elementen in je tuin… Sommige dingen zou je misschien liever willen verbergen in je tuin. Met deze tips verberg je ze!

Lees verder