Waarom wordt het blad van mijn skimmia geel?

Waarom wordt het blad van mijn skimmia geel?

 

Skimmia is enorm populair.

Als je in de winter in het tuincentrum loopt, lijkt het wel alsof er nog maar weinig andere planten bestaan.

 

In de winter is Skimmia een opvallende verschijning. De talloze rode (of bronskleurige) knopjes geven de plant het bijzondere, maar kenmerkende uiterlijk.

In het voorjaar komen al deze knopjes uit en zit de plant vol met witte bloemetjes. Deze heesters zijn wintergroen, met mooi donkergroen blad.

Populaire soorten zijn Skimmia japonica, rubella en reevesiana.

 

Het gebeurt vaak dat het blad geel verkleurt. Zeker na de winter.

 

Waarom wordt het blad van mijn Skimmia geel?

 

 

Niet voldoende zure grond voor Skimmia

Skimmia geeft de voorkeur aan zure grond. Te weinig zure grond (te kalkrijk) kan ervoor zorgen dat de bladeren geel verkleuren. De plant wordt dan al snel minder vol.

Plaats bij het planten van Skimmia voldoende zure grond in het plantgat. Overigens is het natuurlijk het beste om de plant alleen te plaatsen op een plek waar dit reeds voorhanden is.

Als je bijvoorbeeld alleen maar kleigrond hebt in je tuin, is het vaak beter om deze plant in een pot of plantenbak te plaatsen. Op die manier heb je de juiste zuurgraad van de bodem zelf helemaal in de hand.

 

 

Te veel zonlicht voor Skimmia

Een Skimmia in de felle zon kan ook leiden tot gele bladeren. Zorg voor meer schaduw, of verplaats de plant naar een geschikte plek in de (half)schaduw.

 

 

Te weinig voeding voor Skimmia

Een derde oorzaak kan zijn dat de plant te weinig voeding heeft. Dit kenmerkt zich meestal door het feit dat de plant het wel goed heeft gedaan in eerdere jaren.

Eén of twee keer bemesten zou ervoor moeten zorgen dat de plant er komend seizoen weer mooi uit ziet. Let op dat er geen kalk in de bemesting zit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *