Wintergroen of Winterhard? Wat is nu het verschil?

Verschil wintergroen en winterhard

 

Regelmatig krijgen we vragen over bomen, heesters en vaste planten, waaruit blijkt dat niet altijd duidelijk is wat precies het verschil is tussen wintergroen en winterhard.

Deze termen worden door veel tuinliefhebbers door elkaar gebruikt, terwijl het hier toch echt gaat om hele verschillende plant eigenschappen.

 

Wintergroen

Een plant die het hele jaar groen blijft. De plant verliest niet of nauwelijks blad tijdens de winter. Wintergroene planten behouden dus jaarrond hun vorm en herkenbare uiterlijk. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor hagen en het bedekken van muren, schuttingen en andere objecten in de tuin.

 

Winterhard

Dit is de mate waarin een plant bestand is tegen kou, vorst en nattigheid in de winter. Winterhard betekent dat de plant de gemiddelde winter zonder problemen overleefd. Dit kan echter ook ondergronds gebeuren, zoals bij veel vaste planten het geval is. Het bovengrondse deel sterft dan wel af. Meestal wordt bij winterhardheid aangegeven hoeveel graden onder nul maximaal verdragen wordt.

 

 

Eerder schreven we trouwens ook al eens een blog over de termen Wintergroen, Winterhard en Winterbloeiend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder