Mag je eigenlijk planten meenemen van vakantie?

Mag je planten meenemen van vakantie?

 

Enthousiaste tuiniers vinden het vaak leuk om planten, stekjes of zaden mee te nemen vanuit hun reizen naar het buitenland.

 

Prachtig natuurlijk om die mooie exotische planten ook in je eigen tuin te hebben! Maar doe het niet: de kans dat je op deze manier ziekten of plagen introduceert in je tuin is relatief groot. Dit kan niet alleen leiden tot schade aan jouw tuin, maar kan zelfs effect hebben op een hele regio!

Ga je door de douane, dan heb je kans dat hierop gecontroleerd wordt. Zeker in landen als Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Australië.

 

Als je toch graag planten wilt uit het buitenland, bestel deze dan via een goede winkel in Nederland, of haal ze bij een betrouwbare kweker (met de juiste papieren) in het buitenland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geranium Rozanne klein houden

Welke Geranium blijft kleiner dan Geranium Rozanne?

Geranium Rozanne is prachtig en bloeit fantastisch, maar deze Geranium kan groot worden. Is er een kleine Geranium Rozanne?

Lees verder
Moet je planten in pot elke dag water geven?

Moet je planten in pot elke dag water geven?

Voor planten in potten en bakken is water geven nog veel belangrijker dan voor planten in volle grond. Hoe vaak geef je planten in pot water?

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder