Mag je eigenlijk planten meenemen van vakantie?

Mag je planten meenemen van vakantie?

 

Enthousiaste tuiniers vinden het vaak leuk om planten, stekjes of zaden mee te nemen vanuit hun reizen naar het buitenland.

 

Prachtig natuurlijk om die mooie exotische planten ook in je eigen tuin te hebben! Maar doe het niet: de kans dat je op deze manier ziekten of plagen introduceert in je tuin is relatief groot. Dit kan niet alleen leiden tot schade aan jouw tuin, maar kan zelfs effect hebben op een hele regio!

Ga je door de douane, dan heb je kans dat hierop gecontroleerd wordt. Zeker in landen als Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Australië.

 

Als je toch graag planten wilt uit het buitenland, bestel deze dan via een goede winkel in Nederland, of haal ze bij een betrouwbare kweker (met de juiste papieren) in het buitenland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Groenblijvende vaste planten - Beste bodembedekkers voor elke situatie

Welke vaste planten blijven groen in de winter?

De meeste vaste planten sterven bovengronds af in de winter, waardoor je kale borders krijgt. Toch zijn er zeker ook groenblijvende vaste planten! Bekijk ons overzicht.

Lees verder
Hoe krijg je structuur en vorm in een moestuin of pluktuin en voorkom je een kale of lege tuin in de winter?

Hoe krijg je structuur in de moestuin of pluktuin en voorkom je een kale tuin in de winter?

Na de oogst en in de winter ziet een moestuin of pluktuin er vaak kaal en leeg uit. Hoe voorkom je dit? Hoe creëer je structuur in de moestuin, kruidentuin of pluktuin?

Lees verder

Sneeuwklokjes (bijna) uitgebloeid? Tijd om meer te maken!

Sneeuwklokjes kan je heel makkelijk vermeerderen.

Lees verder