Kan je nu nog mediterraanse planten en exoten planten?

 

Mediterraanse planten en exoten zijn nog steeds erg populair.

Ze zijn erg geschikt voor de stadstuin, omdat ze daar vaak een beschutte standplaats hebben. Ook blijft het in de stad vaak net iets warmer.

 

Wellicht heb je tijdens een vakantie aan de Middellandse zee het idee opgevat om mediterraanse planten (of andere exoten) toe te voegen aan je tuin, maar is het er nog niet van gekomen…

 

Kan je in november nog mediterraanse planten en exoten planten in de volle grond?

 

Het is natuurlijk erg verleidelijk om de gewenste planten nog dit jaar aan te schaffen en meteen te planten. Vaak worden dit soort planten in deze periode ook erg goedkoop aangeboden.

 

Toch is het beter om te wachten tot komend voorjaar

 

Nieuwe planten hebben even de tijd nodig om aan te slaan. Zolang ze nog niet zijn aangeslagen, zijn ze extra kwetsbaar. Zeker als het om vorstgevoelige planten gaat, is de kans op beschadiging (of erger) groot.

Beter plant je de planten komend voorjaar. De grond is dan al wat opgewarmd en je planten zullen dan sneller aanslaan. Ook voorkom je zo natuurlijk vorstschade.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder