Kan pampasgras ook in een pot of bak?

Pampasgras (Cortaderia selloana) is een indrukwekkend siergras, met prachtige grote witte pluimen. Je ziet deze plant regelmatig in voortuinen.

Hoe groot wordt pampasgras?

Kan dit ook in een bloempot of plantenbak?

Hoewel het fysiek mogelijk is om Cortaderia in een bloempot of plantenbak te planten (vooral als ze nog jonger zijn), is dit eigenlijk geen goed idee.

Pampasgras wordt namelijk erg groot!

Meestal zo’n 2-3 meter hoog en meer dan een 1,50 meter breed.

Als je toch graag een dergelijk siergras zou willen in een pot of bak, dan zijn er wel verschillende kweekvarianten die geschikter zijn. Zo is er de Cortaderia selloana ‘Pumila’ en is er ook mini pampasgras. Deze kweekvarianten blijven kleiner en worden minder hoog. Deze soorten zijn beter geschikt voor het vullen van een (grote) bloempot of plantenbak.

Heb jij ook een Cortaderia in je tuin?

En staat deze bij jou in een pot, of in de volle grond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke groenblijvende klimplanten voor schaduw?

Welke groenblijvende klimplanten zijn geschikt voor schaduw?

Er zijn zelfs klimplanten die groen blijven in de winter EN geschikt zijn voor schaduw. Bekijk ons overzicht met groenblijvende klimplanten voor schaduw (en leibomen voor schaduw)

Lees verder
Groene daktuin in Den Haag

Daktuin vol bloemen en planten van Conny (80m²)

Vlakbij het centrum van Den Haag is deze bloemrijke daktuin gerealiseerd. Het groene dakterras vol met bloemen en planten is maar liefst 80m²!

Lees verder
Waarom wordt Photinia kaal of doorzichtig? Hoe kan je dit voorkomen?

Waarom wordt mijn Photinia kaal of minder vol?

Photinia is het hele jaar mooi! Toch komt het voor dat een glansmispel minder dicht groeit dan je zou willen, of dat Photinia kaal wordt of doorzichtig op sommige plekken. Waardoor komt dit? En hoe voorkom je dat?

Lees verder