Kan Blauweregen in een pot of plantenbak?

Blauweregen (Wisteria) is een prachtige plant, met indrukwekkende bloei.

Afhankelijk van de soort, bloeit deze met lange hangende (paars)blauwe of witte bloemtrossen, die ook nog eens heerlijk geuren!

Bijkomend voordeel is dat deze klimplant maar heel weinig ruimte nodig heeft in de grond. Vanuit een kleine hoek in je tuin, kan Blauweregen uitgroeien tot een enorme plant, die hele muren, schuttingen en pergola’s bedekt.

Is een Blauweregen ook geschikt voor een pot of plantenbak?

Kan een Blauweregen op het balkon of dakterras?

Hoe mooi zou het zijn om een Blauweregen op een dakterras of balkon te laten groeien? Of in een mooie sierlijke pot of plantenbak? Aangezien deze klimmer maar weinig ruimte nodig heeft, lijkt dit een goede optie.

Helaas… een Blauweregen in pot of plantenbak is geen goed idee, omdat deze diep wortelt

Juist omdat Wisteria’s een diep wortelgestel vormen, nemen ze maar weinig ruimte (oppervlak) in en kunnen ze zo krachtig groeien.

Toch heel graag een Blauweregen in pot?

Neem dan een Blauweregen op stam. Zo heb je geen last van de diep wortelende eigenschap van deze klimplant. Hele muren beklimmen en flink meters maken is dan helaas vaak niet meer bij. Meestal blijven het vrij kleine boompjes, maar zo kan je natuurlijk wel genieten van de spectaculaire bloei!

Zou je graag een Blauweregen in pot in de tuin willen?

Bijvoorbeeld omdat dit past bij de stijl van je tuin? Mocht je dit echt willen, dan kan je ook gewoon de bodem van de pot verwijderen, zodat je toch een Wisteria in pot hebt (maar deze toch kan wortelen in volle grond).

Een Blauweregen die over de reling van een balkon groeit, lijkt ook een utopie.

Maar zelfs dat is mogelijk, maar dan moet je niet te hoog wonen. Het zijn krachtige groeiers en ze kunnen zeker hoogte maken. Je kunt dus ook nog proberen om deze vanaf de grond naar het balkon toe te leiden.