Mijn hortensia hangt slap: is deze nog te redden?

Hortensia’s (Hydrangea macrophylla) zijn prachtige en populaire planten. Het zijn niet hele moeilijke planten, maar ze verlangen wel veel water. Als ze niet voldoende water krijgen, gaan ze slap hangen. Het ziet er dan al snel uit alsof dit niet meer goed kan komen. Maar in de meeste gevallen valt dit gelukkig mee.

Hangen je hortensia’s slap?

Hangen jouw hortensia’s helemaal slap, dan is nu het moment om in te grijpen. Geef ze flink water en je zult zien dat ze al snel weer rechtop gaan staan.

Drogen de bloemen al uit, of worden deze bruin? Dan ben je waarschijnlijk te laat om de bloei voor dit jaar nog te redden. Blijf de planten alsnog ruim water geven, zodat je planten zelf nog kunt redden en volgend jaar opnieuw kunt genieten van prachtig bloeiende hortensia’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder