Hoe hoog wordt een Magnolia?

Hoe hoog wordt een Magnolia (Beverboom)?

 

De Magnolia (Beverboom) is enorm populair. Het zijn mooie bomen, met spectaculaire bloei. Helaas is de bloei van korte duur.

Om goed te kunnen beantwoorden hoe hoog een Magnolia wordt, is het goed om te weten dat er natuurlijk verschillende Magnolia’s zijn.

Lang niet alle soorten zijn geschikt voor de kleine tuin. Hier een selectie van Magnolia’s met een maximale hoogte van 8 meter en meestal niet al te breed worden. Hierdoor passen deze bomen goed in de stadstuin.

 

Voor alle Magnolia’s geldt dat het beter is om ze niet te snoeien. In veel gevallen reageren ze daar niet goed op. Kies dus beter een Beverboom die past bij jouw tuin: gebruik dit overzicht met de verschillende boom hoogtes:

 

Magnolia stellata

Struik die niet hoger wordt dan zo’n 2-3 meter. Bloeit met witte stervormige bloemen.

 

Magnolia liliiflora Nigra

Struik of kleine boom die maximaal 3-4 meter hoog wordt. Bloeit donker roze / paars. In tegenstelling tot de meeste andere Magnolia’s is dit geen naaktbloeier, waardoor deze minder risico loopt op vorstschade.

 

 

Magnolia susan

Struik of kleine boom die op volwassen hoogte zo’n 3,5 meter is. Bloeit roze.

 

Magnolia sieboldii

Boom van maximaal 4 meter hoog. Heeft een andere bloemvorm dan andere Magnolia’s, met grote witte bloemen.

 

Magnolia Yellow River

Deze Magnolia met mooie gele bloemen wordt zo’n 4-6 meter hoog.

 

Magnolia Heaven Scent

Soms beschikbaar als struik, maar dit wordt meestal een boom worden van 6-8 meter. Heeft roze-witte bloemen.

 

Magnolia grandiflora

De grandiflora is, in tegenstelling tot bijna alle andere Magnolia’s, wintergroen. Het blad is donkergroen aan de bovenkant en bruin aan de onderkant. Bloeit met grote geurende witte bloemen en wordt in ons klimaat niet veel hoger dan 6 meter. In warmere gebieden kan deze wel hoger worden (10-12m).

 

Magnolia soulangeana

Dit is eigenlijk de bekendste en meest geplante Magnolia in onze streken. Toch wordt deze boom best groot (en breed): de Soulangeana kan 6-8 meter hoog worden. De bloei kenmerkt zich door relatief grote bloemen. In de knop zijn ze roze en eenmaal geopend worden ze wit. Dit geeft een prachtig roze-wit effect door de hele boom.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *