Hoe diep plant je een waterlelie?

Hoe diep plant je een waterlelie?

Een waterlelie is het kroonjuweel van elke vijver.

Eigenlijk kan geen vijver zonder deze prachtige en opvallende bloemen. Een veelgestelde vraag voor het planten van een waterlelie is hoe diep deze geplant moet worden.

Op welke diepte moet je een waterlelie planten?

Er zijn verschillende soorten waterlelies. De meeste soorten zijn vooral geschikt voor een grotere vijver of waterpartij. Een diepte van 80-100cm is voor veel waterlelies ideaal. Op deze waterdiepte overleeft de waterlelie elke winter probleemloos.

Maar er zijn ook waterlelies die een minder diepe standplaats nodig hebben. Dit zijn waterlelies die in een kleinere vijver kunnen. Een waterdiepte van 50-60cm is voor deze soorten voldoende. Op deze diepte zijn waterlelies gevoeliger voor strengere winters.

De dwergsoorten hebben zelfs al voldoende aan 30-40cm diepte. Deze waterlelies kunnen dus zelfs in een mini-vijver. In de meeste gevallen zal het helaas niet lukken om deze waterlelies de winter door te krijgen, op een dergelijke waterdiepte.

Plant waterlelie niet meteen te diep

Als je een nieuwe of jonge waterlelie plaatst, zet deze dan niet meteen te diep. Door in bijvoorbeeld twee stappen naar de uiteindelijke diepte toe te werken, zal de waterlelie snelle nieuw blad aanmaken (want deze krijgt al meer zon). Zodra de eerste nieuwe bladeren aangemaakt zijn, kan je de waterlelie verplaatsen naar het diepere gedeelte. Zo geniet je sneller van een mooie (grotere) waterlelie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder