Hoe diep plant je een waterlelie?

Hoe diep plant je een waterlelie?

Een waterlelie is het kroonjuweel van elke vijver.

Eigenlijk kan geen vijver zonder deze prachtige en opvallende bloemen. Een veelgestelde vraag voor het planten van een waterlelie is hoe diep deze geplant moet worden.

Op welke diepte moet je een waterlelie planten?

Er zijn verschillende soorten waterlelies. De meeste soorten zijn vooral geschikt voor een grotere vijver of waterpartij. Een diepte van 80-100cm is voor veel waterlelies ideaal. Op deze waterdiepte overleeft de waterlelie elke winter probleemloos.

Maar er zijn ook waterlelies die een minder diepe standplaats nodig hebben. Dit zijn waterlelies die in een kleinere vijver kunnen. Een waterdiepte van 50-60cm is voor deze soorten voldoende. Op deze diepte zijn waterlelies gevoeliger voor strengere winters.

De dwergsoorten hebben zelfs al voldoende aan 30-40cm diepte. Deze waterlelies kunnen dus zelfs in een mini-vijver. In de meeste gevallen zal het helaas niet lukken om deze waterlelies de winter door te krijgen, op een dergelijke waterdiepte.

Plant waterlelie niet meteen te diep

Als je een nieuwe of jonge waterlelie plaatst, zet deze dan niet meteen te diep. Door in bijvoorbeeld twee stappen naar de uiteindelijke diepte toe te werken, zal de waterlelie snelle nieuw blad aanmaken (want deze krijgt al meer zon). Zodra de eerste nieuwe bladeren aangemaakt zijn, kan je de waterlelie verplaatsen naar het diepere gedeelte. Zo geniet je sneller van een mooie (grotere) waterlelie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder
Soorten bijen: Hommels

Natuurlijke bestuivers, de wonderlijke wereld van hommels – Tips van de Bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting geven we wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder