Welke Annabelle Hortensia valt niet om?

Hortensia die niet omvalt of doorbuigt:  Hydrangea Strong Annabelle

Annabelle hortensia’s zie je vaak in voortuinen: prachtige witbloeiende hortensia’s met opvallend grote bloemkoppen.

Ze bloeien lekker lang en zijn makkelijk in de verzorging, tenminste… als ze ook na een regenbui rechtop blijven staan!

Helaas is het een bekend gezicht: De grote bloemkoppen van hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens) die na een regenbui plat op de grond liggen. De bloemkoppen zijn zo groot en zwaar, dat ze een flinke bui niet goed verdragen zonder hulp. Als de bloemen langer nat blijven, dan is de kans zelfs groot dat ze helemaal niet meer omhoog komen. Een plantensteun raden we zeker aan voor de gewone Annabelle hortensia!

Annabelle hortensia die niet omvalt

Gelukkig is er inmiddels ook een kweekvariant die sterker is. De takken verhouten meer, waardoor de basis steviger is en de koppen blijven net iets kleiner (maar zeker nog groot genoeg). Het gaat hier om de Hydrangea ‘Incrediball’, beter bekend onder de naam Hortensia ‘Strong Annabelle’. De bloei begint groen-wit en wordt steeds witter.

Deze grootbloemige witte hortensia lijkt heel erg op de oude Annabelle, maar zonder het bekende probleem. Daarbij kan deze hortensia beter tegen de zon en is de Strong Annabelle makkelijk te verzorgen (simpelweg jaarlijks terugsnoeien tot op zo’n 30cm boven de grond). Het blijft een hortensia, dus voldoende water is nodig om goed te groeien, maar de Strong Annabelle is minder kritisch dan bijvoorbeeld de boerenhortensia (macrophylla).

Het eerste jaar moet je er nog wel rekening mee houden dat de bloemkoppen toch kunnen doorbuigen. Ook als ze solitair aangeplant zijn of erg op de wind staan, kan er wel eens een stengel doorbuigen. Toch is het verschil ten aanzien van de gewone Annabelle groot (en de moeite waard). Ze zijn helaas nog wel behoorlijk prijzig.

Hortensia die niet omvalt of doorbuigt:  Hydrangea Strong Annabelle

Sterke Annabelle hortensia in roze

Waar eerst alleen de witte Annabelle beschikbaar was als sterke variant, zijn er nu ook verschillende roze kweekvarianten. Bijvoorbeeld Pink Annabelle, Ruby Annabelle en Sweet Annabelle. Deze soorten zijn eveneens gekweekt met extra sterke takken, zodat ze niet omvallen of doorbuigen.

Staat jouw Hortensia Annabelle ook nog mooi rechtop na de regen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder
Welke groenblijvende klimplanten voor schaduw?

Welke groenblijvende klimplanten zijn geschikt voor schaduw?

Er zijn zelfs klimplanten die groen blijven in de winter EN geschikt zijn voor schaduw. Bekijk ons overzicht met groenblijvende klimplanten voor schaduw (en leibomen voor schaduw)

Lees verder