Meer Vogels in de tuin? Plaats een Vogelbad!

Wil je graag meer vogels in de tuin?

Op warmere dagen trekt zelfs een klein vogelbadje al snel vogels. Zo kan je genieten van al dat gevladder en gebadder: Heerlijk ontspannend om naar te kijken!

Natuurlijk kan je een echt vogelbad kopen bij je lokale tuincentrum of dierenwinkel, maar…

Een vogelbad maak je ook makkelijk zelf!

Je kunt hiervoor eigenlijk van alles gebruiken. Elke schaal, diep bord, kom, lage bak, of zelfs grote deksel is hiervoor een optie. Zolang deze maar waterdicht is, bij voorkeur niet te diep en voldoende stevig of zwaar, zodat deze goed op z’n plek blijft.

Plaats je schaal op een standaard of verhoging. Bijvoorbeeld een aan de bovenkant afgeplatte steen, kei, baksteen, stapel tegels, tafel, of omgekeerde (terracotta) pot.

Zoek een plek voor je vogelbad in de buurt van wat struiken, een haag of andere begroeiing. Door deze beschutting zullen vogels sneller gebruik maken van je nieuwe vogelbad.

Als het even kan, kies dan een plek die ook goed zichtbaar is vanaf je terras, zitplek, of zelfs vanuit je huis. Zo geniet je extra van al dat gevladder en gebadder van de vogels!

Vul je nieuwe vogelbad met water en wacht rustig af. Vaak vinden ze het badje sneller dan je denkt. Zeker op echt warme dagen!

Zorg er wel voor dat je het water regelmatig verschoont, om te voorkomen dat je onbedoeld ziektes verspreid.

Leg eventueel wat stenen of kleine keien in je waterschaal. Zeker als de schaal of het badje wat dieper is. Laat de stenen net boven het water uitsteken.

Ook vlinders en andere insecten zullen hierdoor sneller gebruik gaan maken van je vogelbad.

Maak jij ook een Vogelbad voor in jouw tuin?