Kleine bloem: grote impact – Tips van de Bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In een nieuwe samenwerking met de Bijenstichting, geven we nu wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

In tuinen is tegenwoordig steeds minder groen te vinden. Vooral in grote steden is dit helaas steeds vaker het geval. Je kunt de bijen een handje helpen door bloemen en planten te laten groeien die ze lekker vinden. Maar wat nou als je een kleine tuin of een balkon hebt, hoe kan je de bijen dan het beste helpen? In deze editie wordt een tip gegeven over hoe je met een kleine tuin ook een hele hoop kan doen voor de bijen. Ook een kleine bijdrage kan voor de bijen namelijk al een grote impact hebben.  

Blauwe druifjes (Muscari armeniacum)

Een bloem die ontzettend in de smaak valt bij bijen is het blauwe druifje (Muscari armeniacum). Door de geur worden de beestjes aangetrokken en kunnen ze genieten van een heerlijke maaltijd! Je kan deze blauwe druifjes in een potje planten en op je balkon of in je ‘kleine’ tuin zetten. Dit staat ook nog eens prachtig! Het grote voordeel van blauwe druifjes is dat ze vroeg bloeien waardoor ze als erg goed voedsel kunnen dienen voor bijen die te vroeg uit hun winterslaap zijn gekomen zoals hommels, metselbijen en honingbijen. Als je nu de bolletjes van de blauwe druifjes al plant, dan gaan ze in het voorjaar bloeien. 

Bestel blauwe druifjes via de webshop van De Bijenstichting en steun het Bijen Educatiecentrum.

Jouw kleine gebaar kan een groot effect hebben op de bijenbevolking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder
Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder