Kleine bloem: grote impact – Tips van de Bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In een nieuwe samenwerking met de Bijenstichting, geven we nu wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

In tuinen is tegenwoordig steeds minder groen te vinden. Vooral in grote steden is dit helaas steeds vaker het geval. Je kunt de bijen een handje helpen door bloemen en planten te laten groeien die ze lekker vinden. Maar wat nou als je een kleine tuin of een balkon hebt, hoe kan je de bijen dan het beste helpen? In deze editie wordt een tip gegeven over hoe je met een kleine tuin ook een hele hoop kan doen voor de bijen. Ook een kleine bijdrage kan voor de bijen namelijk al een grote impact hebben.  

Blauwe druifjes (Muscari armeniacum)

Een bloem die ontzettend in de smaak valt bij bijen is het blauwe druifje (Muscari armeniacum). Door de geur worden de beestjes aangetrokken en kunnen ze genieten van een heerlijke maaltijd! Je kan deze blauwe druifjes in een potje planten en op je balkon of in je ‘kleine’ tuin zetten. Dit staat ook nog eens prachtig! Het grote voordeel van blauwe druifjes is dat ze vroeg bloeien waardoor ze als erg goed voedsel kunnen dienen voor bijen die te vroeg uit hun winterslaap zijn gekomen zoals hommels, metselbijen en honingbijen. Als je nu de bolletjes van de blauwe druifjes al plant, dan gaan ze in het voorjaar bloeien. 

Bestel blauwe druifjes via de webshop van De Bijenstichting en steun het Bijen Educatiecentrum.

Jouw kleine gebaar kan een groot effect hebben op de bijenbevolking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder