Hoe maak je Terracotta potten schoon?

Hoe maak je terracotta potten schoon? - Bloempotten schoonmaken

 

Voordat je straks al je potten weer gaat vullen met je mooiste planten, is het goed om de potten eens grondig schoon te maken.

 

Want ook jij hebt waarschijnlijk groene aanslag en/ of witte (kalk)vlekken op je terracotta potten…

 

Hoe maak je terracotta potten schoon?

 

Natuurlijk kan je de potten reinigen met bleek en allerhande aan middeltjes, maar dit kan net zo goed met huis, tuin en keuken middelen. Dat is nog minder slecht voor het milieu ook.

 

Bloempotten schoonmaken met schoonmaakazijn

Vul een emmer met warm water en voeg een scheut (schoonmaak)azijn toe. Wrijf met een spons of borstel je potten in met het sopje en laat dit een tijd intrekken.

Zowel witte kalkvlekken, als  groene aanslag zal verdwijnen, naarmate de azijn goed is ingetrokken. Blijft er toch nog groene aanslag over? Gebruik dan een harde borstel om het restant te verwijderen.

 

 

Bloempotten schoonmaken met soda

Om groene aanslag te verwijderen, kan je ook gebruik maken van warm water met soda. Ook hierbij is het verstandig om dit een tijd in te laten trekken. Vervolgens kan je het er restant er makkelijk afborstelen.

  

Bloempotten schoonmaken met groene zeep

Ook groene zeep is heel geschikt om bloempotten mee te reinigen. Meng de zeep met heet water en borstel met het sopje over het te reinigen oppervlak. Je zult zien dat het werkt. Gezien een pot groene zeep enorm lang mee gaat, is dit een hele voordelige oplossing voor het reinigen van je bloempotten.

 

Bloempotten schoonmaken met Biotex?

Er zijn ook veel mensen die Biotex aanraden. Dat zou minstens zo goed werken. Hiermee heb ik zelf nog geen ervaring, maar dat is zeker het proberen waard.

 

 

En jij? Hoe maak jij je bloempotten en plantenbakken schoon?

(En wanneer doe je dit meestal?)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder
Groenblijvende vaste planten - Beste bodembedekkers voor elke situatie

Welke vaste planten blijven groen in de winter?

De meeste vaste planten sterven bovengronds af in de winter, waardoor je kale borders krijgt. Toch zijn er zeker ook groenblijvende vaste planten! Bekijk ons overzicht.

Lees verder
Knotsgekke tuinideeen: Opvallende vormsnoei felle kleuren, optisch bedrog, vaste tuinversiering, etc.

7 Knotsgekke tuin ideeën

Mag jouw tuin net even anders (of heel anders) zijn dan andere tuinen? Hier 7 gekke tuin ideeën, die zorgen voor een bijzondere, opvallende of uitgesproken tuin!

Lees verder