Hoe maak je Terracotta potten schoon?

Hoe maak je terracotta potten schoon? - Bloempotten schoonmaken

 

Voordat je straks al je potten weer gaat vullen met je mooiste planten, is het goed om de potten eens grondig schoon te maken.

 

Want ook jij hebt waarschijnlijk groene aanslag en/ of witte (kalk)vlekken op je terracotta potten…

 

Hoe maak je terracotta potten schoon?

 

Natuurlijk kan je de potten reinigen met bleek en allerhande aan middeltjes, maar dit kan net zo goed met huis, tuin en keuken middelen. Dat is nog minder slecht voor het milieu ook.

 

Bloempotten schoonmaken met schoonmaakazijn

Vul een emmer met warm water en voeg een scheut (schoonmaak)azijn toe. Wrijf met een spons of borstel je potten in met het sopje en laat dit een tijd intrekken.

Zowel witte kalkvlekken, als  groene aanslag zal verdwijnen, naarmate de azijn goed is ingetrokken. Blijft er toch nog groene aanslag over? Gebruik dan een harde borstel om het restant te verwijderen.

 

 

Bloempotten schoonmaken met soda

Om groene aanslag te verwijderen, kan je ook gebruik maken van warm water met soda. Ook hierbij is het verstandig om dit een tijd in te laten trekken. Vervolgens kan je het er restant er makkelijk afborstelen.

  

Bloempotten schoonmaken met groene zeep

Ook groene zeep is heel geschikt om bloempotten mee te reinigen. Meng de zeep met heet water en borstel met het sopje over het te reinigen oppervlak. Je zult zien dat het werkt. Gezien een pot groene zeep enorm lang mee gaat, is dit een hele voordelige oplossing voor het reinigen van je bloempotten.

 

Bloempotten schoonmaken met Biotex?

Er zijn ook veel mensen die Biotex aanraden. Dat zou minstens zo goed werken. Hiermee heb ik zelf nog geen ervaring, maar dat is zeker het proberen waard.

 

 

En jij? Hoe maak jij je bloempotten en plantenbakken schoon?

(En wanneer doe je dit meestal?)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder