December: Laatste kans voor veel bloembollen om te planten!

 

Wil jij straks ook graag genieten van de mooiste tulpen, narcissen, sieruien en andere bloembollen?

 

Maar heb je nog geen tijd gehad om ze te planten, of ben je dit helemaal vergeten?

 

Het is nog niet te laat voor bloembollen planten!

 

Hoewel je bloembollen wellicht iets later zullen bloeien, zullen ze zeker nog uitkomen. Koop daarom nu nog snel je bloembollen. Bijkomend voordeel is dat je deze nu extra voordelig kunt aanschaffen in je lokale tuincentrum. Het aanbod zal zeker beperkter zijn, maar er zijn vast nog mooie exemplaren te vinden.

 

Om er zeker van te zijn dat je bloembollen dit voorjaar nog bloeien, kies je beter niet voor soorten die te vroeg bloeien. Tulpen bijvoorbeeld, zijn erg geschikt om laat te planten (zelfs nog in januari). Goede soorten om nu nog te planten zijn o.a:

  • Tulpen
  • Narcissen
  • Blauwe druifjes
  • Iris
  • Allium (sierui)

 

Let bij het planten (en kopen) wel op dat de bollen niet verdroogd zijn of erg beschimmeld.

 

 

 

Zelf zullen we als experiment ook een aantal soorten extra laat planten, waaronder tulpen en sieruien. Halverwege december, met de kerstdagen en in de eerste week van januari zullen we onze laatste bloembollen planten. Uiteraard houden we je op de hoogte van het resultaat!

 

 

Hoe plant je bloembollen? - Hoe diep plant je bloembollen en hoe ver uit elkaar?

Update:

Halverwege april kwamen de laat geplante bloembollen uit. Door het bijzondere weer, kwamen ze eigenlijk vrijwel tegelijk uit met de eerder geplante bollen.

En jij? Heb jij al je bloembollen al geplant?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder
Soorten bijen: Hommels

Natuurlijke bestuivers, de wonderlijke wereld van hommels – Tips van de Bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting geven we wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder