Zo krijg je meer kleur in de tuin: 8 tips

Zelfs de kleinste tuinen kun je omtoveren tot droomtuinen door kleur toe te voegen. Dit zijn acht manieren waarop je dat kunt doen:

1. Schaf kleurige perkplanten aan

Met kleurrijke eenjarige planten kun je voor weinig geld kleur toevoegen aan je tuin. Plant ze in potten en bakken of gebruik ze om gaten in borders te dichten als andere planten zijn uitgebloeid.

2. Plant kleurige struiken als afscheiding

Voeg kleur toe met bloeiende struiken als erfafscheiding of om het terras te scheiden van de rest van je tuin.

3. Kies planten met gekleurde bladeren

Niet alleen bloeiende planten brengen kleur in de tuin. Ook planten met een opvallende bladkleur zijn een goede optie als je meer kleur in je tuin wil.

4. Voeg kleur toe met potten

Maak een statement met gekleurde potten of voeg een gekleurde elho bloembak toe aan een groep terracotta potten. Je kunt ook een grote, kleurrijke pot met een opvallende plant neerzetten.

5. Stem kleuren op elkaar af

Houd het simpel als het gaat om het kleurenpalet voor je kleine tuin. Kies enkele kleuren en blijf daarbij. Contrasterende kleuren – zoals paars en helder groen – zorgen harmonie en verfijning. Lichtere pasteltinten en zilverkleurig gebladerte zorgen voor rust.

6. Maak gebruik van kleurige accessoires

Een paar kleurige accessoires maken je tuin fleurig en vrolijk. Denk aan de volgende accessoires om kleur aan te brengen in je tuin:
• Kussen
• Tafelkleed
• Plaids
• Kandelaar
• Kaars
• Buitentapijt
• Slinger
• Plantenbak
Al deze accessoires zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en dessins, waardoor ze je kleine tuin extra levendigheid geven. Kies kleuren binnen je kleurenpalet. Bijvoorbeeld kleuren die een bepaalde bloemkleur in de tuin aanvullen.

7. Gekleurde meubels

Meubels kunnen je tuin ook kleur geven. Gebruik contrasterende kleuren om je tuin er net een beetje specialer uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde bistroset of ga voor rustige en ingetogen pasteltinten om een schaduwrijk plekje op te fleuren. Hier vind je bloeiende planten voor in de schaduw.

8. Verf het terras

Als je een betonnen of houten terras een kleurtje geeft, kan dat enorm veel verschil maken voor je tuin. Verf het terras in een opvallende kleur om gekleurde bladeren en potten mooier uit te laten komen.

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder