De winterbbq in een kleine tuin? Dé must haves!

Winter bbq

Waar barbecueën vroeger nog echt iets was voor alleen in de zomer is dat tegenwoordig wel anders. De tuin in zijn geheel wordt meer benut dan ooit. Met een gezellige houtkachel, overkapping en plaid, is de tuin een plek geworden waar we het hele jaar rond van kunnen genieten. De keuzes aan meubels is ook enorm uitgebreid. De standaard tuinset hebben we aangevuld met loungebanken en zelfs buitenkeukens.

En óók in een kleine tuin kun je het hele jaar rond genieten. Een winterbarbecue organiseren in je tuin is dan een goed idee, of misschien wel juist in een kleine tuin. Een kleine tuin oogt van zichzelf al knus en warm, waardoor er minder verwarming nodig is.

Hoe jij een winterbarbecue in je kleine tuin organiseert? Met deze must haves zit je goed!


Nog kouder?

In de zomer is er niks verfrissender dan een koud biertje bij een barbecue, maar ook in de winter is dit nog steeds een must. Een lauw biertje is namelijk nooit een goed idee. Natuurlijk valt dit koude biertje te combineren met glühwein, maar zorg er in ieder geval voor dat je de tools in huis hebt voor een koud drankje. Ook is het aan te raden vlees en andere bederfelijke producten op te bergen in een koude omgeving, zelfs in de winter kan dit nog vatbaar zijn voor bederf. Een koelbox kopen is dan ook een must voor een winterbarbecue in jouw tuin. Ga voor een hippe compressor koelbox en je hoeft nooit meer met van die irritante koelelementen in de weer. En die koelbox, die komt in de zomer ook weer van pas!


De barbecue

Een kleine tuin is niet de plek om een complete buitenkeuken te installeren, al hoe verleidelijk dit ook is. Het is namelijk een leuke tool, maar ook ééntje die veel ruimte kost. Het is daarom meer aan te raden om voor een verplaatsbare barbecue te gaan die weinig ruimte in neemt. Je kunt hem dan opbergen, dit komt niet alleen de ruimte ten goede maar ook de houdbaarheid van jouw barbecue.


Verlichting

Het zijn natuurlijk de donkere dagen, maar dit is geen reden tot somberheid. Juist niet! Zet een extra tandje bij qua gezelligheid en koop van die leuke snoeren met buitenlampjes. Er is verder in de wintertuin weinig nodig om het feestelijk te laten ogen. Dat de bloemen er niet volop in bloei bij staan, dat heeft immers niemand door!


Warmte

In tijden van hoge energie- en gasprijzen is het niet aan te raden om dure heaters aan te schaffen. Er zijn echter vandaag de dag ook al energiezuinigere elektrische kacheltjes te koop. Maar ook een vertrouwde vuurkorf is nog steeds super leuk. Een buitenhaard is ook knus, maar neemt vaak weer meer ruimte in. Maar zorg er in ieder geval voor dat er een externe bron van warmte is, en een extra tip; die vuurkorf is prima te combineren met het roosteren van marshmallows. Dessert zijn dus hierbij geregeld!

Kortom, een kleine tuin leent zich perfect voor een winterbarbecue. Met de juiste tools kun jij deze nog dit jaar organiseren, weer eens wat anders dan een traditioneel kerstdiner of nieuwjaarsreceptie!

* Dit artikel bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder