De winterbbq in een kleine tuin? Dé must haves!

Winter bbq

Waar barbecueën vroeger nog echt iets was voor alleen in de zomer is dat tegenwoordig wel anders. De tuin in zijn geheel wordt meer benut dan ooit. Met een gezellige houtkachel, overkapping en plaid, is de tuin een plek geworden waar we het hele jaar rond van kunnen genieten. De keuzes aan meubels is ook enorm uitgebreid. De standaard tuinset hebben we aangevuld met loungebanken en zelfs buitenkeukens.

En óók in een kleine tuin kun je het hele jaar rond genieten. Een winterbarbecue organiseren in je tuin is dan een goed idee, of misschien wel juist in een kleine tuin. Een kleine tuin oogt van zichzelf al knus en warm, waardoor er minder verwarming nodig is.

Hoe jij een winterbarbecue in je kleine tuin organiseert? Met deze must haves zit je goed!


Nog kouder?

In de zomer is er niks verfrissender dan een koud biertje bij een barbecue, maar ook in de winter is dit nog steeds een must. Een lauw biertje is namelijk nooit een goed idee. Natuurlijk valt dit koude biertje te combineren met glühwein, maar zorg er in ieder geval voor dat je de tools in huis hebt voor een koud drankje. Ook is het aan te raden vlees en andere bederfelijke producten op te bergen in een koude omgeving, zelfs in de winter kan dit nog vatbaar zijn voor bederf. Een koelbox kopen is dan ook een must voor een winterbarbecue in jouw tuin. Ga voor een hippe compressor koelbox en je hoeft nooit meer met van die irritante koelelementen in de weer. En die koelbox, die komt in de zomer ook weer van pas!


De barbecue

Een kleine tuin is niet de plek om een complete buitenkeuken te installeren, al hoe verleidelijk dit ook is. Het is namelijk een leuke tool, maar ook ééntje die veel ruimte kost. Het is daarom meer aan te raden om voor een verplaatsbare barbecue te gaan die weinig ruimte in neemt. Je kunt hem dan opbergen, dit komt niet alleen de ruimte ten goede maar ook de houdbaarheid van jouw barbecue.


Verlichting

Het zijn natuurlijk de donkere dagen, maar dit is geen reden tot somberheid. Juist niet! Zet een extra tandje bij qua gezelligheid en koop van die leuke snoeren met buitenlampjes. Er is verder in de wintertuin weinig nodig om het feestelijk te laten ogen. Dat de bloemen er niet volop in bloei bij staan, dat heeft immers niemand door!


Warmte

In tijden van hoge energie- en gasprijzen is het niet aan te raden om dure heaters aan te schaffen. Er zijn echter vandaag de dag ook al energiezuinigere elektrische kacheltjes te koop. Maar ook een vertrouwde vuurkorf is nog steeds super leuk. Een buitenhaard is ook knus, maar neemt vaak weer meer ruimte in. Maar zorg er in ieder geval voor dat er een externe bron van warmte is, en een extra tip; die vuurkorf is prima te combineren met het roosteren van marshmallows. Dessert zijn dus hierbij geregeld!

Kortom, een kleine tuin leent zich perfect voor een winterbarbecue. Met de juiste tools kun jij deze nog dit jaar organiseren, weer eens wat anders dan een traditioneel kerstdiner of nieuwjaarsreceptie!

* Dit artikel bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder