Welke zonwering is minder windgevoelig: Zonnescherm VS Pergola zonwering

Als je zonwering voor buiten aan gaat schaffen, doe je dat het liefst in één keer goed. In je zoektocht kom je al snel bij een pergola zonwering of zonnescherm terecht. Bij Inhuisplaza kun je terecht voor een breed assortiment aan zonwering. Om lang te kunnen genieten van je zonwering is het verstandig om rekening te houden met de windgevoeligheid.

Als zonwering kapot gaat, zijn weersomstandigheden namelijk vaak de oorzaak. Met name stormschade is geregeld de boosdoener. In dit artikel vergelijken we daarom de windgevoeligheid van een zonnescherm of pergola zonwering. We sluiten af met een conclusie.

Windgevoeligheid zonnescherm

Harde wind gaat over het algemeen niet goed samen met een zonnescherm. Het is daarom van belang om het zonnescherm tijdig in te klappen als de wind gaat waaien. Het gebeurt namelijk geregeld dat de wind onder het doen van het zonnescherm slaat en beschadigingen veroorzaakt. Die beschadigingen zijn niet altijd te repareren en dat is zonde.

Er is echter wel een oplossing. Zonneschermen worden tegenwoordig namelijk vaak voorzien van sensoren. Die sensoren meten bepaalde weersomstandigheden en sturen het zonnescherm automatisch aan. Zo klapt het scherm uit als er felle zon wordt gemeten en kan het weer inklappen als de wind gaat waaien. Op die manier hoef je je geen zorgen meer te maken over het zonnescherm als je van huis gaat. Als het weer omslaat zorgt het zonnescherm er uit zichzelf voor dat hij in- of uitklapt.

Windgevoeligheid pergola zonwering

Bij een pergola zonwering is de wind in mindere mate een probleem. Een pergola bestaat uit een stevige constructie van houten balken, waar wind moeilijk voor beschadigingen kan zorgen. Pas op het moment dat een pergola voorzien is van een zonnedoek kan de wind een rol spelen. De wind kan dan immers onder het doek slaan en het beschadigen. Het voordeel van een pergola is dat het doek vaak vervangen of gerepareerd kan worden.

Zonnescherm of pergola?

Op zichzelf is een zonnescherm vaak niet goed bestand tegen wind. Wind is bij zonneschermen vaak de oorzaak van beschadigingen. Je zou het windscherm minder windgevoelig kunnen maken met behulp van een windsensor. Daarmee is een groot deel van het probleem verholpen.

Toch heb je met een pergola meer zekerheid. De stevige constructie is minder gevoelig voor de wind. Slechts wanneer de pergola voorzien is van een zonnedoek kan dat deel kapot gaan. Het voordeel is wel dat doek gerepareerd of vervangen kan worden. Bij een zonnescherm gaat vaak ook een groter deel van de constructie kapot. Bij Inhuisplaza kun je terecht voor een breed assortiment aan zonwering.

* Dit artikel betreft een gesponsord bericht.

1 reactie op “Welke zonwering is minder windgevoelig: Zonnescherm VS Pergola zonwering”

  1. Mijn zusje is op zoek naar zonwering voor haar nieuwe huis. Haar man wil graag een pergola, maar mijn zusje is bang dat dat niet genoeg warmte tegen gaat houden. Zij denkt meer aan rolluiken op maat. Bedankt voor het delen van dit informatieve artikel over het verschil tussen zonneschermen en pergola’s. Ik zal het artikel doorsturen naar mijn zusje, wie weet kunnen ze een mooie oplossing vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder