Hoe maai je het gazon in een kleine tuin?

Maaimachines voor de kleine tuin

Met een grasmaaier natuurlijk! Logisch toch? Oké, een inkoppertje dus. Maar er zijn natuurlijk wel verschillende manieren waarop je het gras kan maaien, ofwel waarmee je kunt maaien. Hieronder een overzicht van grasmaaiers, waarmee jij kunt zorgen voor een mooi en strak gazon in je tuin.

Welke soorten grasmaaiers zijn er voor een kleine tuin?

Handmaaier

In een kleine tuin biedt een handmaaier uitkomst. Omdat het gazon vaak maar klein is (ons gazon is slechts 2x2m!), kan je prima gebruik maken van een handgrasmaaier. Je hebt geen last van lawaai, je belast niet het milieu en een handmaaier is makkelijk te manoeuvreren op je kleine gazon. Daarbij neemt deze maaier ook maar weinig opbergruimte in beslag!

Handmaaier voor een klein gazon

Accu grasmaaier

Elektrische maaiers zijn onder te verdelen in maaiers op stroom en maaiers met een oplaadbare accu. Met een accu grasmaaier heb je geen last van het snoer (dat kan een hoop ongelukjes schelen). Ook zijn de meeste accu maaiers stiller en lichter. Met een klein tot middelgroot gazon kan je prima uit de voeten. Vergeet niet om na het maaien de accu weer op te laden!

Elektrische grasmaaier

Met de elektrische grasmaaier bedoelen we de maaier op netstroom, waarbij je met een verlengsnoer aan het maaien bent. Vroeger was deze maaier nog een stuk krachtiger dan de accumaaier, maar dit verschil is tegenwoordig minimaal. Een elektrische grasmaaier is eenvoudig in het gebruik.

Accumaaier of elektrische maaimachine voor wat groter gazon

Benzine grasmaaier

Heb je toch een wat groter of groot gazon? Dan kan een benzine maaier een optie zijn. Deze zijn krachtiger dan elektrische maaiers en hebben ook met grote gazons geen probleem. Ze zijn wel lawaaierig en je hebt te maken met de uitstoot van gassen. Misschien toch niet de meest wenselijke optie, in elk geval niet voor kleine tuinen en kleine gazons.

Robot grasmaaier/ robotmaaier

Is jouw gazon nog best groot, heb je een hekel aan grasmaaien, of ben je gek op gadgets en techniek in de tuin? Dan een robotmaaier vast wat voor jou. Robotmaaiers worden steeds betaalbaarder en nemen je een hoop werk uit handen. Goede robotmaaiers vind je bijvoorbeeld via Bestevandaag. Ook als je niet thuis bent, zorgt een robot grasmaaier voor een mooi strak gazon! Als het gras er weer netjes bij ligt, keert je beste robotmaaier terug naar het acculaadstation. De eerste keer heb je er wel wat meer werk van, want om te functioneren moet je een gebied afbakenen met speciale draden.

Robotmaaier

Zitmaaier

Niet erg handig in een kleine tuin natuurlijk, maar voor een groot gazon erg leuk: de zitmaaier. Wij dromen nog altijd van een mooi grote tuin met een prachtig gazon. We zien onszelf al rijden op de zitmaaier…

Welke grasmaaier heb jij?

(En welke maaimachine zou je eigenlijk willen?)

* Dit bericht bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

witte berk

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin?

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin? Zo ja, welke?

Lees verder
De complete gids voor een nieuwe tuin: Van ontwerp, aanleg, inrichting en beplanting tot onderhoud!

Complete gids voor een nieuwe tuin: van Aanleg en Inrichting tot Beplanting en Onderhoud

Ga je binnenkort verhuizen of wordt jouw nieuwbouwhuis gebouwd? Of ben je al ingetrokken in je nieuwe woning? Dan ben je vast al volop bezig met het maken van plannen voor je nieuwe huis en de inrichting. Maar ben je ook al bezig met nieuwe tuinplannen? Met deze tips realiseer ook jij jouw droomtuin!

Lees verder
Kleurrijke smalle tuin met alleen maar potten en bakken

Een tuin met alleen maar potten (21m²)

Alleen maar tegels of verharding in je tuin? Geen plek voor bloemen en planten? Creëer ook een heuse pottentuin, vol kleur en bloei!

Lees verder