Verbind Huis en Tuin

Is er bij jou thuis ook een duidelijk verschil tussen de styling en inrichting van je huis ten opzichte van de tuin? Hier wel!

Binnen is er sprake van een vrouwelijke touch en is gekozen voor een warme, zachte en sfeervolle uitstraling. Veel pasteltinten en wit, ronde vormen, gecombineerd met zachte stoffen, kussens, etc. Buiten is er juist sprake van rechte lijnen, een beperkt aantal kleuren en stoere en robuuste planten.

Zou het niet veel mooier zijn om binnen geleidelijk over te laten gaan in buiten en andersom? Dan krijg je namelijk een mooi geheel dat goed op elkaar aansluit en elkaar zelfs versterkt!

Een goede oplossing zou kunnen zijn om de raamkant van het huis en het aangrenzende terras beter op elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld in kleur, maar vooral ook in materialen en uitstraling. Wat let je om het raam niet langer als harde grens te zien, maar een kleur, materiaal of object juist door te laten lopen of te herhalen? Tenslotte kijk je nu eenmaal makkelijk van binnen naar buiten in de tuin en andersom…

Creëer verbinding tussen binnen en buiten

Dezelfde kleur

Een goede manier om huis en tuin met elkaar te verbinden is om de kleur van de muur binnen te herhalen in de tuin, of zelfs door te laten lopen in de schutting of afscheidingsmuur buiten het huis. Je kunt natuurlijk ook gaan voor bijpassende kleuren, in plaats van exact dezelfde kleur.

Planten herhalen

Een tweede optie is om buiten een plant in de buurt van het raam te planten (in volle grond of in pot) en dezelfde of een vergelijkbare plant binnen in de kamer te plaatsen.

Doorlopende vloer

Wat je ook steeds vaker ziet is een doorlopende vloer. Heb je een schuifpui, openslaande deuren of ramen tot aan de vloer? Dan kan je kiezen voor dezelfde vloer binnen als buiten. Of, als het materiaal van de vloer minder geschikt is voor buiten, kan je ook een vergelijkbare tegel kiezen om buiten te gebruiken. Zo lijkt het net alsof je kamer doorloopt voorbij de pui.

Overgang tussen huis en tuin

Veel mensen plaatsen hun tuinset of loungeset op het terras, direct tegen of bij het huis. Hierdoor kijk je van binnen uit het huis echter vrijwel altijd tegen de tuinmeubels aan. Door juist een border te realiseren langs de gevel van het huis, heb je de mogelijkheid om de overgang tussen huis en tuin te verzachten. Daarbij kan je een groot deel van het jaar genieten van bloeiende planten vanuit je raam in de woonkamer of keuken. Heerlijk toch?!

Meer over wonen en tuinieren

Wil je meer weten over het afstemmen van huis en tuin, of nog veel meer inspiratie over wonen en tuinieren? Kijk dan ook op inHuisenTuin.nl voor nog veel meer tips en ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder