Verbind Huis en Tuin

Is er bij jou thuis ook een duidelijk verschil tussen de styling en inrichting van je huis ten opzichte van de tuin? Hier wel!

Binnen is er sprake van een vrouwelijke touch en is gekozen voor een warme, zachte en sfeervolle uitstraling. Veel pasteltinten en wit, ronde vormen, gecombineerd met zachte stoffen, kussens, etc. Buiten is er juist sprake van rechte lijnen, een beperkt aantal kleuren en stoere en robuuste planten.

Zou het niet veel mooier zijn om binnen geleidelijk over te laten gaan in buiten en andersom? Dan krijg je namelijk een mooi geheel dat goed op elkaar aansluit en elkaar zelfs versterkt!

Een goede oplossing zou kunnen zijn om de raamkant van het huis en het aangrenzende terras beter op elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld in kleur, maar vooral ook in materialen en uitstraling. Wat let je om het raam niet langer als harde grens te zien, maar een kleur, materiaal of object juist door te laten lopen of te herhalen? Tenslotte kijk je nu eenmaal makkelijk van binnen naar buiten in de tuin en andersom…

Creëer verbinding tussen binnen en buiten

Dezelfde kleur

Een goede manier om huis en tuin met elkaar te verbinden is om de kleur van de muur binnen te herhalen in de tuin, of zelfs door te laten lopen in de schutting of afscheidingsmuur buiten het huis. Je kunt natuurlijk ook gaan voor bijpassende kleuren, in plaats van exact dezelfde kleur.

Planten herhalen

Een tweede optie is om buiten een plant in de buurt van het raam te planten (in volle grond of in pot) en dezelfde of een vergelijkbare plant binnen in de kamer te plaatsen.

Doorlopende vloer

Wat je ook steeds vaker ziet is een doorlopende vloer. Heb je een schuifpui, openslaande deuren of ramen tot aan de vloer? Dan kan je kiezen voor dezelfde vloer binnen als buiten. Of, als het materiaal van de vloer minder geschikt is voor buiten, kan je ook een vergelijkbare tegel kiezen om buiten te gebruiken. Zo lijkt het net alsof je kamer doorloopt voorbij de pui.

Overgang tussen huis en tuin

Veel mensen plaatsen hun tuinset of loungeset op het terras, direct tegen of bij het huis. Hierdoor kijk je van binnen uit het huis echter vrijwel altijd tegen de tuinmeubels aan. Door juist een border te realiseren langs de gevel van het huis, heb je de mogelijkheid om de overgang tussen huis en tuin te verzachten. Daarbij kan je een groot deel van het jaar genieten van bloeiende planten vanuit je raam in de woonkamer of keuken. Heerlijk toch?!

Meer over wonen en tuinieren

Wil je meer weten over het afstemmen van huis en tuin, of nog veel meer inspiratie over wonen en tuinieren? Kijk dan ook op inHuisenTuin.nl voor nog veel meer tips en ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder