Tuin make-overs op z’n Engels: Garden Rescue

Kijk jij ook graag naar tuinprogramma’s op tv?

Maar ben je elke keer weer teleurgesteld vanwege de beperkte formats en programma’s die meer lijken op ellenlange reclame blokken op de Nederlandse tv?

Probeer dan zeker eens de Engelse Tuinprogramma’s!

Garden Rescue is zeker een aanrader!

Dit is een Engels tuinprogramma op tv (BBC), waarbij 2 tuinontwerpers een ontwerp maken voor een nieuwe tuin, op basis van de wensen van de tuineigenaren en het beschikbare budget. De twee tuinontwerpen worden vervolgens gepitched. Hierdoor is er extra veel aandacht voor het ontwerp. Na de twee pitches, is het aan de klant om hun favoriete tuinontwerp te kiezen.

Het winnende tuinontwerp zal dan gerealiseerd worden, door een team van tuinlieden en de ontwerpers zelf. Alleen de kosten voor de materialen en planten worden in rekening gebracht.

De aanleg van de tuin volgens het winnende ontwerp wordt goed in beeld gebracht en tijdens de aanleg worden verschillende tips gegeven.

Vaak wordt er ook nog het een en ander in elkaar geknutseld van goedkope materialen, of bijvoorbeeld pallets die gebruikt zijn om de planten en materialen te leveren.

Uiteraard volgt aan het einde de onthulling van de tuin en zie je de reactie van de mensen op hun nieuwe tuin.

Tuinprogramma zonder reclame!

Dit alles, zonder elke 10 minuten reclame tussendoor, of duidelijk zichtbare gesponsorde materialen, geen merk- en winkelnamen, of websites in beeld, of andere vormen van product placement!

Het kan dus wel!

Lekker veel afleveringen

Er zijn nu 5 seizoenen en elk seizoen heeft flink wat afleveringen. Heel wat uren kijkplezier dus!

In de eerste seizoenen zijn de tuinontwerpers de broers Harry en David Rich (die ook meerdere prijzen hebben gewonnen op de Chelsea Flower Show voor hun ontwerpen) en Charlie Dimmock (was te zien in meerdere vroegere tuinprogramma’s). In de latere seizoenen doet ook Arit Anderson (ook bekend van de Chelsea Flower Show).

Hoewel er wel sprake is van een redelijk vast format, helpt het wel dat de presentators graag een grapje tussendoor maken en tijdens het realiseren van de tuinen regelmatig goede tips geven.

Wat ons betreft is Garden Rescue zeker de moeite waard om te kijken!

(en ook erg leuk om inspiratie op te doen als je bezig bent met het ontwerpen van je nieuwe tuin)

Meer info over Garden Rescue en afleveringen vind je hier

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder