Tuinwinkels en webshops

Online shoppen voor de tuin is een handige en eenvoudige manier om alles in huis te krijgen wat je nodig hebt om een saaie of verouderde tuin om te toveren in de tuin van jouw dromen. Of je nu op zoek bent naar mooie en goede planten, tuinmeubels, tuingereedschap, potten en bakken, potgrond, tuindecoratie en verlichting, of andere tuinspullen; op internet vind je altijd wat je zoekt. Je vindt er alles om lekker te tuinieren of heerlijk te ontspannen in de tuin! Er zijn ontzettend veel leuke, goede en betrouwbare webshops en winkels! Wij geven je graag een overzicht.

Tuinplanten

Directplant.nl

Intratuin

Marktplanten.nl

Sprinklr

Tuinaanleg en Constructie

Tebi

Bloempotten en Plantenbakken

Capi Europe

Elho

Tuinmeubels

Kees Smit Tuinmeubels

Tuinmeubels.nl

Van der Garde Tuinmeubelen

Tuinverlichting en Decoratie

In-Lite

Nostalux

Parasols en Zonwering

Zonwering.nl

Tuingereedschap

De Wit

Gardena

Hornbach

Welkoop

Grond en Bemesting

Bio Kultura

Potgrond.nl

Hoveniers en Tuinontwerp

Tuinkeur.nl

TuinTalenten.nl

Mis je jouw webshop in onze lijst? Of weet je nog een goede webwinkel? Stuur ons jouw tip!

Wat zijn de voordelen van online winkelen voor je tuin?

Een van de belangrijkste voordelen van online aankopen voor de tuin is het gemak. Je hoeft niet de deur uit te gaan om naar een tuincentrum te gaan, wat vooral handig is als je geen tijd hebt om te gaan winkelen. Bovendien kun je op elk moment van de dag winkelen en hoef je je geen zorgen te maken over sluitingstijden.

Een ander voordeel van online aankopen doen voor de tuin is dat je toegang hebt tot een breder assortiment aan producten. In tuincentra is er soms een beperkte voorraad en misschien hebben ze niet de producten of plantensoorten of varianten die je zoekt. Online tuinwinkels hebben echter vaak een uitgebreider assortiment en kunnen gemakkelijker aan jouw specifieke wensen voldoen.

Daarnaast kun je bij online aankopen voor de tuin vaak profiteren van kortingen en aanbiedingen die niet beschikbaar zijn in fysieke winkels. Dit kan helpen om geld te besparen op de benodigdheden die je nodig hebt voor jouw tuinproject.

Waar moet je op letten bij het bestellen via een webshop voor je tuin?

Wanneer je online aankopen doet voor de tuin, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een betrouwbare online winkel kiest. Lees reviews van andere klanten om te zien of de website betrouwbaar is en kijk of er contactgegevens beschikbaar zijn, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Welke voorwaarden gelden er voor retourneren? En geeft de webshop ook garantie? Op welke manieren kan je (achteraf) betalen? Veel webwinkels zijn aangesloten bij een keurmerk. Een goed keurmerk controleert op onder andere al deze zaken.

Ten tweede is het belangrijk om de verzendkosten en levertijden te controleren. Sommige online winkels bieden gratis verzending aan als je een bepaald bedrag uitgeeft, dus het kan de moeite waard zijn om te kijken of dit beschikbaar is. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat je de producten op tijd ontvangt voor het tuinseizoen begint. Kijk dus ook naar de aangegeven levertijd. Bij planten is dit vaak wat langer, dan je wellicht gewend bent.

Het loont vaak ook om de prijzen te vergelijken. Bijvoorbeeld met die van een andere aanbieder. Bekijk echter wel goed wat je precies krijgt voor de aangegeven prijs. Kijk goed naar aantallen, maten en vermelde condities.

Ten derde is het belangrijk om de juiste producten te kiezen voor jouw tuinproject. Controleer de afmetingen en specificaties van het product om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw tuin. Ook is het handig om te kijken naar de materialen waaruit het product is gemaakt, om er zeker van te zijn dat het bestand is tegen de weersomstandigheden in jouw regio.

Door deze stappen te volgen, kun je veilig en succesvol online bestellen en genieten van je aankoop zonder zorgen. Zo wordt je tuin steeds mooier!

Shop jij ook graag online voor al je tuinplanten en tuinspullen?

Wat zijn jouw favoriete tuin winkels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

witte berk

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin?

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin? Zo ja, welke?

Lees verder
De complete gids voor een nieuwe tuin: Van ontwerp, aanleg, inrichting en beplanting tot onderhoud!

Complete gids voor een nieuwe tuin: van Aanleg en Inrichting tot Beplanting en Onderhoud

Ga je binnenkort verhuizen of wordt jouw nieuwbouwhuis gebouwd? Of ben je al ingetrokken in je nieuwe woning? Dan ben je vast al volop bezig met het maken van plannen voor je nieuwe huis en de inrichting. Maar ben je ook al bezig met nieuwe tuinplannen? Met deze tips realiseer ook jij jouw droomtuin!

Lees verder
Kleurrijke smalle tuin met alleen maar potten en bakken

Een tuin met alleen maar potten (21m²)

Alleen maar tegels of verharding in je tuin? Geen plek voor bloemen en planten? Creëer ook een heuse pottentuin, vol kleur en bloei!

Lees verder