Uurtje Tuintv: Tijd voor Gardeners World!

Gardeners World met Monty Don, Carol Klein, Joe Swift, Adam Frost, Arit Anderson, Frances Tophill, Nick Bailey, Nigel en Nell.

Van maart tot oktober is het wekelijks genieten van een uurtje tuinieren op televisie.

Elke vrijdagavond is op BBC2 het Engelsetalige Gardeners World te zien, met onze favoriete tuinman Monty Don.

Wij zijn in elk geval groot fan!

In een uur tijd worden alle aspecten van tuinieren behandeld, vanuit Monty’s eigen tuin Longmeadow. Hij laat zien hoe je de tuintaken van deze week en die van deze maand uitvoert en geeft daarbij praktische tips. En erg fijn: allemaal zonder reclame tussendoor!

Gardeners World: Elke vrijdagavond rond 21.00u op BBC2

(wordt op zondagochtend rond 09.00u herhaald)

Praktische tuintips

Monty tuiniert al het grootste deel van zijn leven en vertelt altijd uit eigen ervaring hoe (en of) iets werkt, of dat je iets beter kunt laten. Dit resulteert in praktische tuintips, die voor iedereen te volgen zijn. Monty tuiniert daarbij altijd vanuit een duurzame gedachte. Longmeadow is een flinke tuin, waardoor eigenlijk de meeste aspecten van tuinieren wel aan bod komen. En anders zijn er altijd nog zijn collega presentators Adam Frost, Carol Klein, Joe Swift en Frances Tophill, die ook graag mogen vertellen over hun specialisme. Ook is Monty zelf een fervent moestuinier, waardoor de moestuin steevast aan bod komt.

Het programma wordt meestal afgesloten met de vaste rubriek “Jobs for the weekend”, zodat je na vanavond meteen aan de slag kunt!

Inspiratie uit grote EN kleine tuinen

Naast de tuintips uit eigen tuin zijn er elke aflevering een aantal bezoekjes aan bekende en minder bekende openbare tuinen voor heel wat inspiratie. Maar ook kleine tuinen van particulieren worden regelmatig bezocht. Ook de tuintips richten zich steeds vaker op eigenaren van kleine tuinen. Daar worden wij natuurlijk erg blij van!

Per aflevering wordt vaak nog een bepaalde groep planten uitgelicht, om nog meer over planten en hun herkomst te leren. Ook komen sinds afgelopen seizoen tuinvideo’s van kijkers voorbij. Erg leuk en inspirerend om te zien! Vaak ook heel herkenbaar trouwens…

Tuinkiekjes en hondenfilmpjes

Alle tuintips en informatie wordt telkens afgewisseld met de mooiste shots uit Monty’s eigen tuin. Ook de vele wilde dieren die de tuin bezoeken komen tussendoor in beeld en natuurlijk ook de trouwe viervoeters die de Engelse tv tuinman vergezellen. Overigens zijn de honden (vooral de inmiddels overleden Golden Retriever Nigel en inmiddels ook de jongere Nell) ongekend populair: ze hebben nu zelfs een een eigen boek!

Geen Nederlands tuinprogramma

Vergeleken met veel Nederlandse tuinprogramma’s is Gardeners World een verademing. Geen last van lange reclameblokken en erger nog de vele hinderlijke product placement acties! Niets ten nadele van de adverteerders en hun producten (zij tonen natuurlijk graag hun producten), maar de manier waarop de meeste Nederlandse tuinprogramma’s worden uitgezonden is ronduit vervelend. Alsof je naar een lang reclameblok zit te kijken. Jammer dat dit in ons land blijkbaar niet anders kan, of kennelijk te duur is om te maken. Bij de meeste Engelse tuinprogramma’s op tv, heb je hier gelukkig geen last van.

Niet te missen

Voor ons is Gardeners World echt een must. Wij zouden niet graag meer zonder willen.

Het programma wordt hier standaard opgenomen en gerust in de winter nog eens rustig aflevering voor aflevering teruggekeken.

Het is trouwens maar goed dat het programma in de avond wordt uitgezonden, want in onze ervaring is het nog een hele uitdaging om tijdens het programma niet aangezet te worden om meteen je tuin in te gaan!

Kijk jij vanavond ook weer Gardeners World?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder