Je tuinspullen mooi houden in de winter

Een tuin is natuurlijk niet alleen een plek voor al je mooie bloemen en planten, maar ook een plek om te gebruiken en om in te genieten.

Comfortabele tuinmeubels en materialen van goede kwaliteit mogen niet ontbreken en goed gereedschap is het halve werk!

Als je mooie (en vaak ook dure) spullen in je tuin hebt staan, dan is het verstandig om deze te beschermen tegen de ergste weersinvloeden. We wonen nu eenmaal niet in een mediterraan klimaat…

De soms best strenge vorst, maar vooral ook onze lange natte winters, kunnen zelfs bij de beste materialen voor problemen zorgen, zoals verkleuring, scheuren, rotting, of breuk.

Hoogste tijd dus om in actie te komen, zodat jouw mooie tuinspullen ook mooi blijven!

Tips om jouw tuinmeubels en tuinspullen te beschermen tegen weer en wind

Tuingereedschap schoonmaken en onderhouden

De koudere maanden zijn ideaal om je tuingereedschap een grondige schoonmaakbeurt te geven en je tuingereedschap te onderhouden. Goed tuingereedschap kan je bijvoorbeeld slijpen en smeren, zodat ze een leven lang meegaan. Als je er trouwens een gewoonte van maakt om gereedschap meteen na gebruik even snel schoon te maken, is de grondige schoonmaak en het onderhoud van je tuingereedschap nu een stuk makkelijker.

Tuinmeubels beschermen

In een kleine tuin is er vaak geen mogelijkheid om tuinmeubels in een schuur op te bergen.

Gebruik daarom een goede tuinmeubelhoes voor jouw tuinmeubels of loungeset, om jouw tuinmeubels bescherming te bieden tegen de weersinvloeden. Zo gaan ze veel langer mee. Er zijn hoezen voor loungesets, maar ook voor buitentafels en tuinstoelen.

Ook na een storm blijkt de loungeset nog steeds goed beschermd…

Tuinkussens droog bewaren

Ruim je tuinkussens en kussens van je loungeset op. Bewaar ze op een droge plek, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven en het weer er niet in komt. Hou er rekening mee dat een schuur soms nog best vochtig kan zijn.

Parasol opbergen of beschermen

Ook je parasol kan je het beste opbergen op een droge plek. Je kunt je parasol ook beschermen met een speciale parasol beschermhoes. Je kan de parasol dan buiten laten staan, of in een minder droge omgeving zoals een schuur bewaren.

Vergeet de BBQ niet

Laat je barbecue niet de hele winter onbeschermd buiten staan, waardoor deze gaat roesten. Zet je barbecue in de schuur, garage of onder een afdak. Er zijn natuurlijk ook speciale beschermhoezen voor een BBQ verkrijgbaar. Handig als je geen andere opbergplek hebt.

Buitenkraan afsluiten

Om vorstschade aan je buitenkraan en leidingen te voorkomen, moet de buitenkraan worden afgesloten in de winter. Dit doe je simpelweg door de afsluitkraan of stopkraan tussen de buitenkraan en hoofdkraan dicht te draaien. Draai vervolgens de buitenkraan nog even open, om de leiding leeg te laten lopen. Je kunt natuurlijk ook een vorstvrije buitenkraan plaatsen, zodat dit niet nodig is.

Potten van de grond

Plaats bloempotten en bakken waar mogelijk op voetjes of klossen, zodat het overtollige water er beter uitloopt. Zo verklein je ook de kans op breuk en vorstschade.

Potten schoonmaken

Maak niet gebruikte (terracotta) potten schoon en plaats deze op de kop; klaar voor gebruik wanneer je ze weer nodig hebt. Hiermee verklein je ook de kans op breuk door vorst.

Zijn jouw tuinspullen en tuinmeubels al klaar voor de winter?

* Dit bericht bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder
Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder