Tuinmeubels in een kleine tuin

Een mooie tuin is natuurlijk prachtig, maar je moet er ook van kunnen genieten!

Daarom is het belangrijk dat je ook zorgt voor een goede en fijne zitplek (of zelfs meerdere zitplekjes) in je tuin. Juist in een kleine tuin zijn tuinmeubels heel bepalend voor de sfeer en uitstraling. Heb dus niet alleen aandacht voor mooie planten, maar kies ook tuinmeubels die passen in je tuin. Natuurlijk moeten ze er niet alleen mooi uitzien, maar het moet ook gewoon lekker zitten!

Eigenlijk is het inrichten van je tuin met tuinmeubels niet veel anders dan het inrichten van je huis of woonkamer. Toch kiezen veel mensen makkelijker een nieuwe eettafel met stoelen voor in de woonkamer, dan een tuintafel. Ook de keuze voor een salontafel, lekkere stoel en tv meubel zijn vrij snel gemaakt, terwijl het kiezen van een goede loungebank met fijne (lage) tafel soms nog best lastig blijkt.

De Tuintafel

Een goede buitentafel of tuintafel is misschien nog wel het belangrijkste voor in je tuin. Een tafel met stoelen neemt heel wat kostbare ruimte in in je kleine tuin, maar je krijgt er ook een fijne plek voor terug om te zitten, eten en drinken.

Bedenk hoeveel ruimte er is voor een nieuwe tuintafel. Zorg voor voldoende ruimte om stoelen naar achter te schuiven en om nog rond je tafel te kunnen lopen. Neem als uitgangspunt het aantal mensen dat op een gewone dag gebruik maakt van de tuintafel, eventueel plus een of twee gasten. In een kleine tuin is nu eenmaal geen ruimte voor een tafel die geschikt is voor al je vrienden en familie… Durf te kiezen voor je eigen tuingenot.

Er zijn veel verschillende soorten tuintafels om uit te kiezen. Denk aan houten tuintafels of tafels met hout en staal, aluminum tuintafels of kunsstof tuintafels. De laatste twee hebben weinig tot geen onderhoud nodig en zijn veel voordeliger in de aanschaf. Toch kan een zware houten of stalen tafel wel de moeite waard zijn. Hier wordt de zware buitentafel van hout en metaal ook deels gebruikt als oppottafel en opkweektafel.

De Loungeset of Loungebank

Heb je wat meer ruimte in je kleine tuin? Of kies je liever voor loungen dan voor een eettafel met stoelen? Dan mag een lekkere loungebank of loungeset niet ontbreken in de tuin. Heerlijk om even lekker te ontspannen met een kof koffie of thee, een koud drankje en/ of een goed (tuin)boek.

Loungesets en loungebanken zijn er in alle soorten en maten. Vele hiervan zijn helaas te groot voor een kleine tuin. Hou er rekening mee dat een loungebank flink wat van je beperkte ruimte inneemt (vaak ook nog op de zonnigste plek). Toch is er maar weinig zo rustgevend als even onderuit op de loungebank in de tuin. Uiteraard compleet met lekkere zachte kussens. Je hebt een loungebank voor elk budget en er zijn zelfs luxe (maar dure) all-weather loungebanken die in huis niet zouden misstaan!

Een Tuinbank

Is er minder ruimte in je tuin, maar wil je toch even lekker kunnen zitten? Of heb je misschien een hoekje in de tuin waar je een tweede zitplek zou willen? Dan is een tuinbank ideaal. Een tuinbank neemt veel minder ruimte in en je kunt deze natuurlijk naar wens vullen met enkele lekkere kussens. Zo heb je toch een fijne plek in de tuin om een kop koffie of thee te drinken, of van het uitzicht op jouw border te genieten (en alvast te bedenken wat er nog beter kan).

Een Bistroset

Als je maar heel beperkt ruimte hebt in je tuin, of als je alleen een dakterras of balkon hebt, dan biedt een bistro set uitkomst. Dit neemt maar heel weinig ruimte in en je kijkt er vaak ook nog doorheen. Meestal zijn ze meestal inklapbaar, waardoor ze op een balkon of patio makkelijk aan de kant kunnen worden gezet. Een leuke bistroset geeft ook nog eens veel sfeer aan je tuin! Je waant je al snel op een heerlijk Frans terras… Ook ideaal voor een tweede zitplek of hoekje in je tuin.

Welke tuinmeubels heb jij in je kleine tuin?

* Dit artikel bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder