Genieten van tuinen vol innovatie en inspiratie bij Floriade

Chinese Bamboe tuin

De tuinen en paviljoens bij Floriade zitten vol vernieuwing, groene kunst, lekker eten, en een te gék, groen kinderprogramma. Floriade is tot en met 9 oktober geopend. Dus mis het niet!

Growing Green Cities

Ervaar met het thema ‘Growing Green Cities’ bij Floriade wat een groene en duurzame stad jou te bieden heeft. Op de Expo vind je de meest bijzondere gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. En je kunt verdwalen in tientallen tuinen met prachtige beplanting, waar je zelf inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon.

Biotopia (Duitsland)

Laat je op Green Island en Utopia Island inspireren door toepassingen voor je eigen tuin of balkon. Zo ontdek je in de spiraalvormige stadstuin van Wilde Weelde hoe afgedankte materialen zoals lepels, bierflessen en rioolbuizen je tuin sieren. De Planting Meadow van Lageschaar Vaste Planten is met haar meanderende pad tussen hoge kleurrijke beplanting een inspiratiebron voor een tuin vol biodiversiteit. Door kunst geïnspireerd is de tuin van Treeport Zundert met prachtige bomen en installaties die doen denken aan bekende werken van Vincent van Gogh.

Ontdek binnen één dag alle verschillende culturen in het internationale Urban District. Wandel door de kleurrijke Chinese bamboetuin of bezoek de Pigeon Towers van Qatar, die met duurzame materialen 3D geprint zijn en letterlijk groen worden tijdens de Expo. In de tuin van de Verenigde Arabische Emiraten leer je hoe je in een droog land met enkel zout water toch groen kan laten groeien. Niet alleen is een bezoekje aan Salt Water Cities leerzaam, de tuin is oogverblindend mooi en de expositie in het paviljoen prikkelt je zintuigen.

Zin in wat actie? Breng dan een bezoek aan het Duitse paviljoen Biotopia met een daktuin, zonnepanelen, windturbines, groene gevels, een waterspeeltuin en meer. Je ontvangt een slimme armband, waarmee je de exposities activeert en je eigen visie op een groene stad van de toekomst creëert.

Boordevol (podium)kunst

Met meer dan 30 kunstwerken tussen het groen, kom je als kunstliefhebber bij Floriade volop aan je trekken. De kunstinstallaties in het Kunstbos, het imposante 12 meter hoge kunstwerk van Florentijn Hofman en kunstpaviljoen M. tonen allen hun visie op de natuur. Na al dat wandelen plof je lekker neer bij de Urban Stage, Main Stage of het Bostheater. Met minimaal 7 shows per dag is er bij Floriade op ieder moment wel wat te beleven!

Na al dat wandelen toe aan een pauze? Plof neer op een van de vele terrasjes, bij foodtrucks, op picknickplekken of bij de Poffertjessalon! Geef de benen even rust en neem de hop-on/hop-off trein, geniet bij een van de vele shows of zweef met de kabelbaan over het park en bewonder het prachtige groene uitzicht!

Praktische informatie

Floriade is t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur.

Meer info en tickets: www.floriade.com

Tip: reis met het openbaar vervoer naar de Expo. Per trein maak je je groene reis naar station Almere Centrum. Vanaf daar kan je met de shuttlebus, OV-bus, OV-fiets óf de boot naar Floriade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder