4 Tuinboeken voor meer Dieren in de tuin

Favoriete Tuinboeken onder 15 euro

Boekentips oktober

Oktober is natuurlijk de maand waarin dierendag valt.

Een goed excuus om onze maandelijkse boekentips te wijden aan leuke boeken over dieren in de tuin.

Want wie wil er nu niet meer (wilde) dieren in de tuin?

Maak je eigen jungle

Van een van de schrijvers van het bekende tuinboek Avontuurlijk Tuinieren, is nu ook een boek verschenen dat zich specifiek richt op het diervriendelijk maken van je tuin. Overigens niet zozeer in een Jungletuin (stijl) zoals de titel wellicht doet vermoeden. Op een speelse manier worden tips gegeven om meer dieren in je tuin te krijgen. Het boek bevat concrete plannen en veel duidelijke afbeeldingen en mooie illustraties. Heerlijk om lekker door te bladeren. Ook de weetjes over de dieren die jouw tuin bezoeken zijn leuk om te lezen.

Lees meer…

Geef dieren een (t)huis

Heb je zin om aan de slag te gaan om jouw tuin diervriendelijker te maken? Dit boekje bevat heel wat praktische tips en stappenplannen om mee aan de slag te gaan. Zo maak je makkelijk je eigen nestkast, insectenhotel, egelburcht of lieveheersbeestjeshuis. Ook leuk om samen met kinderen te maken. Leuk en praktisch boekje. Om de prijs hoef je het zeker niet te laten!

Lees meer…

Minigids wilde Dieren in de tuin

Vraag jij je ook wel eens af wat voor dier er nu precies in je tuin vliegt, loopt, kruipt, hupt of zwemt? Dan is dit een leuk boekje om ze te herkennen en te benoemen. Niet alleen leer je dieren goed herkennen door de duidelijke illustraties, maar er worden ook veel tips gegeven over het diervriendelijk inrichten van je tuin. Ideaal boekje als bijbestelling (met een prijs van minder dan 7 euro) of als leuk cadeautje.

Lees meer…

Hoe help ik de Dieren in mijn tuin?

Een boek vol met tips en ideeën om je tuin diervriendelijk te maken. Het boek bevat heel wat concrete plannen en ideeen waarmee je aan de slag kunt. Dit wordt afgewisseld met tips en informatie over duurzaam en diervriendelijk tuinieren. Het boek uit het Engels vertaald (en eigenlijk ook gericht op Brits publiek). Toch is dit zeker geen nadeel, want ook de befaamde Royal Horticultural Society (RHS) is betrokken bij dit boek. Veel thema’s worden behandeld aan de hand van een veelgestelde vraag. Wel wordt er per onderwerp nog wat meer diepgang geboden. Het resultaat is een mooi boek met meer dan 200 pagina’s aan informatie over tuinieren voor (wilde) dieren.

Lees meer…

* Dit bericht bevat gesponsorde links.

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder