5 Top Tuinboeken voor de kleine tuin (onder €15,-)

Favoriete Tuinboeken onder 15 euro

 

Noem me ouderwets, maar ik vind het heerlijk om tuinboeken te lezen!

Boeken over Tuinontwerp, Tuinieren, Tuintaken…

Natuurlijk lees ik ook heel veel online, maar er gaat niets boven een goed tuinboek in het zonnetje op het terras, of bij de vuurkorf met een hete kop koffie!

Niet voor niets dat onze boekenkasten uitpuilen van de tuinboeken…

 

Goede tuinboeken zijn vaak erg duur. Vaak vanwege de vele mooie (stock)foto’s.

Maar er zijn ook goede tuinboeken die veel minder kosten en toch zeker de moeite waard zijn.

 

Mijn favoriete Tuinboeken onder €15,-

 

 

Het grote boek voor de kleine tuin

Een boek vol tips en inspiratie voor de kleine tuin. Van ontwerp tot tuininrichting. Geeft overzichtelijk weer welke mogelijkheden er zijn en er worden veel praktische oplossingen gegeven. Verder zijn de tuinontwerp voorbeelden voor specifieke plekken een interessante toevoeging. Behandeld de verschillende tuinstijlen, tuinontwerp, structuur en inrichting en uiteraard beplanting.

Meer info | Ook bestellen

 

 

 

 

12 Maanden in de tuin

Wanneer moet je snoeien? Wanneer kan je het beste planten? En welke tuintaken zijn er voor deze maand?

In handig formaat vind je alle tuintaken per maand uitgeschreven. Zo weet je altijd wat je het beste in deze maand kan doen. Voor elke taak is er een korte (maar duidelijke) instructie. Naast de tuinkalender, wordt ook vermeld welke planten bloeien, of extra bijzonder zijn die maand.

Meer info | Ook bestellen

 

 

 

Tuinieren voor (wilde) dieren

Vlinders, bijen, vogels, kikkers, egels… Wil je graag meer dieren in je tuin?

Dit boek staat vol met handige tips om meer dieren aan te trekken. Dit is ook in de kleine tuin goed realiseerbaar. De tips en beschrijvingen zijn duidelijk en makkelijk in de praktijk te brengen.

Meer info | Ook bestellen

 

 

Tuinontwerp voor de kleine tuin

Aan de hand van verschillende tuinontwerpen, krijg je tips en inzichten voor het realiseren van bepaalde tuinstijlen en elementen. De afbeeldingen geven een inzage in het ontwerpen van een tuin. Elk ontwerp en de daarbij gemaakte keuzes worden duidelijk toegelicht.

Meer info | Ook bestellen

 

 

Handboek snoeien

Snoeien is voor veel tuiniers moeilijk. Wanneer moet je welke boom of heester nu snoeien? En hoe snoei je deze dan?

Dit boek geeft heel duidelijk aan hoe en wanneer een bepaalde plant gesnoeid dient te worden. Hierbij wordt zowel reguliere snoei, als verjongingssnoei beschreven. De afbeeldingen zorgen ervoor dat je meteen aan de slag kunt. Heel veel bekende bomen en heesters worden behandeld.

Meer info | Ook bestellen

 

 

 

 

 

 

De links in dit blog zijn affiliatelinks. Dit wil zeggen dat we een kleine vergoeding krijgen voor elk boek dat wordt besteld. De vergoeding helpt om de website online te houden en verder te ontwikkelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder