Schaduwdoeken in een kleine tuin

In de hitte van de zomer kun je het comfortabel in je tuin maken door wat schaduw toe te voegen. Hoewel een grote pergola of veranda goed werkt om bij grote tuinen voor bedekking te zorgen, kunnen ze wat ongemakkelijk aanvoelen in een kleine tuin. Een oplossing hiervoor is een schaduwdoek. Dit type zonwering komt in verschillende vormen. Bij ZONZ Sunsails is er zelfs de mogelijkheid om een schaduwdoek op maat te maken. Hierdoor kun je op een klein terras een schaduwdoek precies plaatsen waar je het nodig hebt. In dit artikel vertellen wij van ZONZ je meer over deze populaire manier van zonwering. Je leest over de verschillende mogelijkheden, de voordelen en over hoe je een schaduwdoek het beste kunt monteren in een kleine tuin.  

Wat voor soorten schaduwdoeken zijn er?

Of je nu een kleine tuin, balkon of een patio hebt. Iedere situatie is anders. Daarom biedt ZONZ Sunsails verschillende typen maatwerk schaduwdoek aan, die elk een andere schaduw geven. De eerste optie waar je uit kunt kiezen is welke vorm je wilt. De meest bekende is een driehoek schaduwdoek, maar je kunt ook kiezen uit een rechthoek, een ongelijkzijdige driehoek en een vierkant schaduwdoek. Een andere optie is de kleur die je wenst te hebben. Bij de kleur geldt: hoe donkerder de kleur, hoe minder licht het doek doorlaat. Een lichtere kleur is dan aan te raden als je het schaduwdoek aan huis vast maakt en liever wat meer licht wilt binnen laten. Tot slot kun je bij een schaduwdoek op maat ook de gewenste afmeting doorgeven. 

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

In steeds meer achtertuinen en op steeds meer balkons zien we ze terug: de schaduwdoeken. En niet zonder reden. Hieronder sommen de zonweringspecialisten van ZONZ de meest benoemde voordelen op om een schaduwdoek aan te schaffen:

  • Een schaduwdoek heeft een decoratieve functie. Dankzij het minimalistische ontwerp is het perfect voor degenen die een modern design willen voortzetten aan de buitenkant van het huis. Een schaduwdoek is subtiel, maar dankzij de vormen en kleuren kun je ook voor een visuele aantrekkingskracht gaan. 
  • Een schaduwdoek zorgt voor extra koeling en ventilatie. Door het ophangen van een doek voorkom je dat je direct zonlicht op je terras of in je woning krijgt. Daarnaast zijn de waterdoorlatende schaduwdoeken voorzien van kleine gaatjes, waardoor de wind er doorheen kan komen. Dit verlaagt de temperatuur onder het doek. 
  • Schaduwdoeken kunnen het hele jaar door buiten blijven hangen. Ook al is een schaduwdoek één van de goedkopere type zonweringen, het is wel een duurzaam product. Dankzij het sterke materiaal en de manier van bevestigen zijn de schaduwdoeken stormbestendig. Je hoeft ze dus niet na de zomer op te ruimen. 

Hoe monteer je een schaduwdoek in een kleine tuin?

De maatwerk schaduwdoeken van ZONZ zijn perfect voor het creëren van schaduw in een kleine tuin of op een binnenplaats. Dit komt omdat het strakke ontwerp niet veel ruimte in beslag neemt en er geen palen nodig zijn voor de installatie. Doormiddel van bevestigingsmateriaal kun je een schaduwdoek vastmaken. Je kiest er zelf voor of je dit doet aan een veranda, een pergola of aan je woning. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een parasol staat een schaduwdoek niet in de weg, waardoor je optimaal je ruimte kunt benutten. 

* Dit betreft een gesponsord bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Stoere en robuuste planten

5×5 Stoere planten voor Vaderdag

Welke van deze robuuste planten met weinig onderhoud staan in jouw tuin?
En welke planten zou je nog graag willen (al dan niet voor Vaderdag)?

Lees verder