Gaan je planten en bloemen snel dood? Zo houd je ze langer in leven

Wil jij groene vingers ontwikkelen? Dan is het hoog tijd om je in te lezen over hoe je planten en bloemen langer in leven houdt. Natuurlijk gelden er verschillende regels voor planten en bloemen op basis van de situatie. Zo zal je bijvoorbeeld andere regels handhaven boor bloemen in een vaas dan bloemen die in de tuin staan. In dit artikel kijken we naar verschillende situaties en hoe je in die situaties het beste je planten en bloemen levend houdt!

Bloemen in de vaas laten overleven

Als je graag zo lang mogelijk wilt genieten van bloemen in een vaas dan is de eerste stap bij het aanschaffen van die bloemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verse bloemen koopt. Deze zullen langer meegaan dan bloemen die al de hele week bij de bloemist staan. Wanneer je thuis aangekomen bent met je nieuwe bloemen is het tijd om ze in een schone vaas te zetten. Doe dit zo snel mogelijk, zo blijven de bloemen vers. De bloemen horen in een vaas die niet gemaakt is van metalen of ijzer, deze oxideren namelijk wat het water aantast waar de bloemen in staan. Verder hoor je ook net niet koud water in de baas te doen. Met deze tips blijven je bloemen langer mooi en kan je er extra lang van genieten.

Planten in potjes in huis

Wanneer je graag planten in potjes in huis hebt is er veel wat je kan doen om hun levensduur te verlengen. Vooral bij kruidenplantjes is dit voordelig, zo kan je optimaal gebruik maken van je kruiden. Allereerst hoor je je kruidenplantjes niet bij de supermarkt te kopen. Haal ze bij een boer of in een tuincentrum, zodat je zeker bent van de kwaliteit van de plantjes. Ook is het belangrijk om ze in goede potgrond te zetten en te verpotten wanneer ze dat nodig hebben. Ook helpt het om meststoffen toe te voegen aan je potgrond. Deze meststoffen zorgen ervoor dat de potgrond voetzaam blijft en hiermee zullen de kruidenplantjes langer overleven. 

Planten in de tuin laten opleven

In de tuin is het ook belangrijk om je planten en bloemen te onderhouden. Dit doe je voornamelijk door ze te snoeien en uit de zon te houden. Nu denk je zeker ´waarom moet ik mijn planten en bloemen uit de zon houden?’ In de zomermaanden is het vooral belangrijk dat je planten en bloemen geen middagzon krijgen. Dit komt namelijk doordat de middagzon te sterk is voor meeste planten. Ze drogen hierdoor uit en gaan dood. Let dus op dat je elke dag je planten in de avond water geeft. Doe je dit in de ochtend of middag dan kunnen ze nog sneller uitdrogen.

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder