Onze mini Fruittuin (in pot)

Voor dit jaar staat er een nieuw tuinproject op de planning.

We gaan een mini fruittuin maken, waarbij het fruit allemaal in pot geplant wordt.

Natuurlijk is dit voor ons zelf genieten van bloesem, vers fruit om te plukken en soms ook nog eens mooie herfstverkleuringen…

Maar we laten ook graag zien dat je zelfs met weinig ruimte fruit kan eten uit je eigen tuin!

Misschien kunnen we je inspireren om ook (meer) fruit toe te voegen aan jouw kleine tuin.

Deel 1: Het idee

Deel 2: De fruitsoorten

Deel 3: De opstart

Deel 4: Het resultaat

Deel 5: Genieten van de Bloesems

Deel 6: De oogst (volgt)

Een mini Fruittuin – Het idee

De ruimte

Op een klein stukje van ons terras, zal de mini fruittuin gerealiseerd worden. Het gaat om een hoek langs een oude enkelstenen muur, van ongeveer twee meter breed en zo’n 80cm diep. Het gaat om een volledig betegeld stukje tuin.

Voorheen stond hier onze Blauweregen in de volle grond. Hiervoor is een uitsparing gemaakt in de tegels, van 60x30cm. Dit is het enige stukje volle grond dat beschikbaar is in deze hoek van de tuin.

Het plan

De bedoeling is om een variatie van fruitstruiken en fruitboompjes in pot te planten. Hiervoor zijn verschillende grotere terracotta potten beschikbaar. Het lijkt ons leuk om een afwisseling te maken tussen zuilboompjes, laagstam fruitboompjes, fruitstruikjes en een halfstam. Hoewel de potten in theorie verplaatst kunnen worden, is de intentie om deze zoveel mogelijk op hun plek te laten staan. Mocht de ruimte toch eens nodig zijn, dan moeten de potten echter wel te verplaatsen zijn.

Ook het kleine strookje volle grond zal worden benut. Het is de bedoeling om hier een lei-fruitboom in te planten, bijvoorbeeld een halfstam of laagstam.

De twee kleinste potten zullen worden gevuld met kleinblijvende bessen soorten. Deze zullen in de zomer geplaatst worden op het gazon en in de winter bij de andere soorten op het terras.

Bekijk onze Fruitsoorten in deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder