Onze mini Fruittuin – het Resultaat

Dit jaar zijn we bezig om onze eigen mini-fruittuin te realiseren…

De ruimte is beperkt (zo’n 2m²) en al het fruit komt in een pot, met uitzondering van de perzik in leivorm. Deze komt wel in de volle grond.

Het resultaat – Fruit in pot

Ondertussen zijn de meeste planten binnen. We hadden al een vijg en eerder kochten we een framboos en blauwe bes. Inmiddels zijn de perzik en kweepeer er ook.

De perzik lijkt goed aan te slaan (en heeft al gebloeid). De kweepeer kregen we helaas in spilvorm, in plaats van als halfstam, maar wel werd de correcte soort geleverd (Portugal). Ook de kweepeer groeit goed en bloeit momenteel.

Zowel blauwe bes (Northcountry) en de framboos (Polka) bloeien ook en met name de framboos is flink gaan groeien.

We hebben dit jaar ook weer heerlijk kunnen genieten van de achtergrond van onze fruittuin… de Magnolia van de buren heeft weer uitbundig (en zelfs vrij lang) gebloeid!

Overigens zul je op veel foto’s ook potten zien met andere planten. Aangezien we toch vaak ruimte te kort komen in onze kleine tuin, is dit ook een plek waar andere potplanten vaak tijdelijk terechtkomen…

Hieronder een overzicht van (de ontwikkeling van) onze eigen kleine Fruittuin in pot.

Februari 2020

Maart 2020

Bekijk ook:

Privacy met leibomen in je tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder

Groene stadstuin zonder einde van Marianne (75m²)

Een tuin in Rotterdam van 75m² die oneindig groot lijkt! Hoe dat kan? Er is (bijna) geen afscheiding naar de buren…

Lees verder
Geslaagd Tuinontwerp (gerealiseerd)

Expert Tuinontwerp Tips: Een passend ontwerp en beplanting voor jouw tuin en stijl!

Wie beter dan een tuinontwerper om tips te geven voor het ontwerp van een kleine tuin? In deze rubriek laten we bekende en succesvolle tuinontwerpers aan het woord. Zij geven expert tips voor een goed ontwerp en een fijne tuin.

Lees verder