Onze mini Fruittuin – de Opstart

Dit jaar zijn we bezig om onze eigen mini-fruittuin te realiseren…

De ruimte is beperkt (zo’n 2m²) en al het fruit komt in een pot, met uitzondering van de perzik in leivorm. Deze komt wel in de volle grond.

De opstart – een Perzik

Eerst werd de ruimte waar de fruittuin moest komen vrijgemaakt. Dat was nog een hele klus, want in onze kleine tuin is nu eenmaal niet veel vrije ruimte beschikbaar!

Vervolgens is een perzik besteld.

Na lang wikken en wegen, is gekozen voor Prunus persica ‘Revita’. Dit omdat deze soort goed bestand zou zijn tegen krulziekte, smaakvolle perziken geeft en ook nog een mooie bloesem heeft.

De Revita perzik is als laagstam geleid en mag hier rustig uitgroeien, totdat deze de zuid(west)muur bedekt. Hoewel het exemplaar al netjes voor geleid is, gaat het toch zeker nog om een heel jonge plant. We verwachten dan ook nog niet direct vruchten.

Onze perzik is als wortelgoed geplant (met kale wortels), op zo’n 30cm van de muur. Aangezien er maar een klein stukje van deze hoek van het terras tegelvrij is, zal het belangrijk zijn om ook dit boompje in volle grond regelmatig van extra water te voorzien tijdens het groeiseizoen.

Hoewel we voorlopig nog geen vruchten verwachten, hopen we toch nog een (verlate) bloesem te zien te krijgen…

We zijn heel benieuwd naar de groei van onze eigen perzikboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder