Onze mini Fruittuin – de Opstart

Dit jaar zijn we bezig om onze eigen mini-fruittuin te realiseren…

De ruimte is beperkt (zo’n 2m²) en al het fruit komt in een pot, met uitzondering van de perzik in leivorm. Deze komt wel in de volle grond.

De opstart – een Perzik

Eerst werd de ruimte waar de fruittuin moest komen vrijgemaakt. Dat was nog een hele klus, want in onze kleine tuin is nu eenmaal niet veel vrije ruimte beschikbaar!

Vervolgens is een perzik besteld.

Na lang wikken en wegen, is gekozen voor Prunus persica ‘Revita’. Dit omdat deze soort goed bestand zou zijn tegen krulziekte, smaakvolle perziken geeft en ook nog een mooie bloesem heeft.

De Revita perzik is als laagstam geleid en mag hier rustig uitgroeien, totdat deze de zuid(west)muur bedekt. Hoewel het exemplaar al netjes voor geleid is, gaat het toch zeker nog om een heel jonge plant. We verwachten dan ook nog niet direct vruchten.

Onze perzik is als wortelgoed geplant (met kale wortels), op zo’n 30cm van de muur. Aangezien er maar een klein stukje van deze hoek van het terras tegelvrij is, zal het belangrijk zijn om ook dit boompje in volle grond regelmatig van extra water te voorzien tijdens het groeiseizoen.

Hoewel we voorlopig nog geen vruchten verwachten, hopen we toch nog een (verlate) bloesem te zien te krijgen…

We zijn heel benieuwd naar de groei van onze eigen perzikboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder