Maak van jouw kleine tuin een oase van ontspanning

Een kleine tuin kan net zo ontspannend zijn als een grote tuin, zolang je maar weet hoe je het moet inrichten. Eén van de belangrijkste onderdelen van een tuin die voldoende ontspanning kan bieden is een plek om te zitten zonder verplichtingen. Een loungeset is hiervoor perfect. We bespreken in dit artikel twee soorten loungesets die van een kleine oppervlakte een oase van rust kunnen creëren: een gewone loungeset en een aluminium loungeset, maar ook hoe je de tuin compleet maakt met groen!

Loungesets van verschillende materialen

Een loungeset bestaat vaak uit een bank, een paar stoelen en een tafel. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, polywood of touw. Een houten loungeset geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en past goed bij een rustiek of landelijk interieur. Een polywood of een loungeset van touw is vaak licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, perfect voor een kleine tuin waar je vaak van plek wilt wisselen. Uiteindelijk wil je het liefst in de zon blijven zitten of verkoeling zoeken in de schaduw. Bovendien zijn deze materialen gemakkelijk te reinigen.

Een aluminium loungeset is een andere optie voor een kleine tuin. Aluminium is een stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Een aluminium loungeset is net als polywood of touw licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen, daarnaast is het heel goed bestand tegen zon, dus zal je geen last hebben van verkleuringen. Een voordeel van loungesets die licht van gewicht zijn is dat het gemakkelijk op te bergen is in een schuur of berging. Dit is zeker iets waar rekening mee gehouden moet worden. 

Maak je tuin af met planten

Na het kiezen van een loungeset is het belangrijk om groen in de tuin te halen. Planten zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin, vooral als het gaat om het creëren van een omgeving die zal zorgen voor ontspanning. Planten brengen niet alleen kleur en leven in de tuin, maar kunnen ook helpen bij het creëren van een privé-sfeer en het vergroten van het gevoel van ruimte. Bovendien kan groen helpen bij het reduceren van stress en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Bomen, klimplanten, kruiden en bloemen zijn een paar voorbeelden van planten die geschikt zijn voor een ontspannen tuin. Bovendien, een tuin met verschillende soorten planten, met verschillende kleuren en textuur, zorgt voor visuele afwisseling en kan helpen bij het creëren van een rustige en ontspannen omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder