Met Douglas hout je tuin compleet maken

Tuinieren is een geweldige hobby om te hebben. Het is erg leuk en je kunt je eigen eten verbouwen! Maar het kan ook veel werk zijn. Daarom heb ik enkele tips voor beginners verzameld die tuinieren makkelijker en leuker maken.

1) Vind de juiste plek voor uw tuin. Als je een heel kleine ruimte hebt, probeer dan verticaal tuinieren of hangende manden om je ruimte te maximaliseren. Als je veel ruimte hebt, overweeg dan om groenten aan de voorkant van je huis te planten, zodat voorbijgangers er ook van kunnen genieten! Je hebt veel verschillende houtmaterialen nodig zoals Douglas hout of steigerhout om tuinhuizen of veranda’s mee te bouwen.

2) Plant bloemen tussen rijen groenten zodat ze een mooie border om je tuin vormen!

3) Overweeg om te beginnen met planten die gemakkelijk te kweken zijn, zoals radijs of bladgroenten zoals sla, spinazie of boerenkool. Deze geven je meteen succes en houden je gemotiveerd om door te gaan met tuinieren!

Als je erover hebt nagedacht om een tuin te beginnen, maar niet weet hoe, dan geeft dit artikel je een aantal goede tips om te beginnen.

Zoek uit welk type tuin je wilt:

  • Een moestuin is perfect voor iedereen die verse producten binnen handbereik wil hebben. Je kunt zelfs kruiden in een hoek kweken voor een verscheidenheid aan smaken.
  • Een bloementuin geeft je huis het gevoel van een plattelandshuisje met veel bloemen en kleur om elke hoek. U kunt ook fruitbomen of bessenstruiken planten als u meer dan alleen bloemen in uw tuin wilt.
  • Als u een kruidentuin wilt, dan is dit de perfecte plek voor u! Je kunt alles kweken, van tijm tot lavendel en het allemaal bij de hand hebben om te koken of voor medicinale doeleinden.
  • Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en even weg te zijn van de dagelijkse sleur. Het kan een rustgevende ruimte zijn voor familie en vrienden om samen te komen. Een tuin kan ook een tijdrovend project zijn, maar gelukkig zijn er enkele handige tips die het makkelijker en leuker kunnen maken.

Hier zijn enkele handige tips om je tuin er het hele jaar door goed uit te laten zien:

  • Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven
  • Maak een bewateringsschema en houd je eraan!
  • Onderhoud uw tuin door wieden, snoeien, planten verdelen, mulchen, bemesten
  • Gebruik organische meststoffen (bijv. compost) in plaats van synthetische

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder