Met deze tips creëer je schaduw in je tuin

Op een warme zomerdag is het heel fijn om buiten tijd door te brengen maar soms heb je wel behoefte aan wat schaduw. Vooral in de middag wanneer de zon het hoogst staat, is het prettig wanneer je een plekje hebt in de schaduw. Er zijn allerlei manieren om schaduw te creëren in je tuin, van het gebruik van een parasol tot aan een zonnescherm boven je terras. In deze blog kun je verschillende tips lezen hoe jij meer schaduw in je tuin kunt realiseren. 

Plaats een overkapping 

Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. Je kunt gaan voor een kant-en-klaar model of je bouwt er zelf eentje helemaal naar eigen wens. Wat je ook kiest, een overkapping zorgt in ieder geval voor veel schaduw en je kunt er een fijne plek van maken door er bijvoorbeeld mooie tuinmeubels onder te plaatsen. En juist op de wat koudere dagen kun je er ook gebruik van maken, je zit onder een overkapping toch iets meer beschut. 

Hang een schaduwdoek op

Een iets minder definitieve oplossing om meer schaduw te creëren is door het gebruik te maken van een schaduwdoek. Deze doeken heb je in verschillende vormen en formaten. Ze zijn niet alleen handig om in een tuin te gebruiken, schaduwdoeken zijn ook ideaal voor op een balkon of dakterras. Naast schaduw zorgen ze ook nog eens voor meer privacy.

Plaats een zonnescherm boven je terras

Veel mensen hebben een terras direct aan het huis vast, bijvoorbeeld bij grote openslaande deuren. Je kunt op je terras een parasol zetten maar een parasolvoet neemt wel veel ruimte in beslag, helemaal bij een kleine tuin is dit erg zonde van de beperkte ruimte die je al hebt. Een zonnescherm daarentegen wordt gemonteerd aan de muur en hierdoor hou je veel meer ruimte over. Met een zonnescherm creëer je veel schaduw en ondertussen blijft je huis ook nog eens koeler omdat er minder zonlicht naar binnen schijnt. Nog een manier om je huis koeler te houden in de zomermaanden is het plaatsen van rolluiken. Met rolluiken houd je de warmte goed buiten en ze zijn er in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. De verschillende rolluiken prijzen kun je o.a.  online vinden via zonwering-fabriek.nl

Kies voor beplanting

Een natuurlijke manier van meer schaduw in de tuin is uiteraard zorgen voor meer beplanting, denk dan aan hagen of middelgrote bomen. Mocht je geen plek hebben voor een haag of een boom dan is het ook geen gek idee om een hoge plant in een pot neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan bamboe (groeit erg snel) of een mooie bananenplant. Met beplanting kun je naast schaduw ook zorgen voor meer privacy en je tuin wordt er ook nog eens een stukje groener van. 

Welke tip je ook kiest voor jouw tuin, met alle bovenstaande tips kun jij zorgen voor meer schaduw in je tuin én het wordt er ook nog eens gezelliger van!

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Privacy met leibomen in je tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder

Groene stadstuin zonder einde van Marianne (75m²)

Een tuin in Rotterdam van 75m² die oneindig groot lijkt! Hoe dat kan? Er is (bijna) geen afscheiding naar de buren…

Lees verder
Geslaagd Tuinontwerp (gerealiseerd)

Expert Tuinontwerp Tips: Een passend ontwerp en beplanting voor jouw tuin en stijl!

Wie beter dan een tuinontwerper om tips te geven voor het ontwerp van een kleine tuin? In deze rubriek laten we bekende en succesvolle tuinontwerpers aan het woord. Zij geven expert tips voor een goed ontwerp en een fijne tuin.

Lees verder