Wel of geen Loungeset in een kleine tuin?

In een kleine tuin is er altijd ruimtegebrek!

Meestal moet je kiezen voor dingen die je echt belangrijk vindt en passen bij de manier waarop jij (en je familie) de tuin gebruikt.

Kies je voor een groot terras, of hou dit juist klein? Is er plek voor een gazon?

En kies je voor een eettafel met stoelen, of juist voor een loungebank?

Bedenk hoe jij je tuin voornamelijk gebruikt. Verwacht je eerder aan tafel te eten? Of lig je toch graag even lekker weg te dromen op de zachte kussens van een loungebank?

Kies niet wat het mooiste staat in je tuin, maar kies voor wat jij het meeste zou gebruiken.

Heerlijk dineren

  • Ga je graag met vrienden of familie lekker lang tafelen?
  • Heb je jonge kinderen die mee eten aan tafel?
  • Of gebruik je jouw terras zomers ook graag als werkplek?

Een eettafel op je terras met goede en comfortabele (en wat hogere) stoelen is dan al snel de beste keus voor jouw kleine tuin. Oftewel een hogere tafel met goede en hoge stoelen.

Waar je vroeger alleen maar de tuinsets met kunststof tafel en verstelbare stoelen had (wie kent ze niet?), is de keuze tegenwoordig bijna oneindig. Voor elke tuinstijl is er wel een goede optie. Ook het mixen van verschillende stijlen is nog steeds populair.

Zo laat je je tuin en planten gerust achter tijdens je vakantie!

Lekker loungen

  • Lees je graag de krant of een tuinmagazine, een tuinboek of ebook met een kop koffie, of thee?
  • Hou jij van een drankje ter ontspanning, of lig je graag even lekker onderuit in de zon (of juist in de schaduw)?

Dan is een loungeset meer wat voor jou: Lekker zitten (of liggen) op de zachte kussens. Een comfortabele lage bank, met lage tafel erbij. Vaak compleet met een handige hocker als bijzettafel, of als voetenbank.

Een loungeset neemt wel meer ruimte in op je terras, maar dit kan het zeker waard zijn! Ook moet je er rekening mee houden dat je de kussens ergens op kunt bergen. Er zijn ook sets die hiervoor in de bank zelf opbergruimte hebben. Zo heb je de kussens altijd binnen handbereik.

High dining

  • Kan je eigenlijk niet kiezen of hebben jij en je partner of gezin hele verschillende wensen? Of wil je gewoon allebei?

Zelfs dat kan! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een loungebank te nemen met hogere tafel. Zo kan je tijdens het eten goed zitten en op andere momenten lekker onderuit zitten en heerlijk ontspannen. Dit noemen ze vaak een Tuin dining set.

Binnen dit type loungesets zijn verschillende varianten. Je hebt bijvoorbeeld banken die een stuk rechter op zitten, of hoekbanken waarop je toch meer kan loungen. Afhankelijk van wat jij het meest verwacht te gaan doen, kies je het type bank dat het beste bij jou past.

Wat voor tuinset heb jij in de tuin staan?

(of welke zou jij willen?)

* Dit bericht bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder