Leuke Tuinmagazines

Wat is jouw favoriete tuin magazine?

 

Als je door weer en wind even weinig kunt (of wilt) doen in de tuin,

wat is er dan lekkerder dan je favoriete tuin magazine lezen?

(al dan niet onder het genot van een lekkere kop koffie, of thee natuurlijk)

 

Heerlijk wegdromen met mooie inspiratie tuinen, of alvast praktische tips verzamelen voor de tuintaken die nog op jouw planning staan.

 

Onze favoriete Tuinmagazines

 

  1. Gardeners World (GB)

Met stip op nummer 1. Het Engelse Gardeners World Magazine bevat elke maand artikelen van bekende Engelse tuiniers en presentators van de populaire tuinprogramma’s. Komt compleet met to do lijst voor elke maand, geeft veel uitleg over hoe je bepaalde tuintaken aanpakt en staat bomvol met prachtige foto’s. Enig nadeel zou kunnen zijn dat het blad in het Engels is.

 

  1. Gardeners World NL

Inmiddels een volwaardig Nederlands alternatief voor het Engelse blad. Het combineert eigen artikelen en vertaalde artikelen uit Engelstalige uitgaven. Ook in de Nederlandse uitgave vind je alle tuintaken voor die maand, uitleg in “de groene school” en interessante artikelen, gecombineerd met mooie foto’s.

 

  1. Groei en Bloei

Goed blad met veel informatie over tuinieren en tuintaken. Ook wordt er aandacht besteed aan kwekers uit eigen land en tuinbezoeken. Leuk is ook het item waarin iemands tuin wordt voorzien van tips en opmerkingen. Uiteraard ontbreekt ook het overzicht met tuintaken van die maand niet.

 

  1. Tuinseizoen

Nog een leuk blad over tuinieren. Er is aandacht voor lokale tuinen, er worden praktische tips gegeven en in het dossier wordt extra aandacht gegeven aan een specifieke tuintaak of tuinaspect. Ook is er elke uitgave aandacht voor een groene blogger. Verder is er in een periodieke special aandacht voor tuinontwerp. Deze uitgaven staan vol met mooie en bijzondere tuinontwerpen, inclusief foto’s en toelichting.

 

  1. Buitenleven

Een wat breder georiënteerd magazine. Je leest over tuinieren, eten en drinken, tips om er op uit te gaan en vooral ook om gewoon lekker te genieten van het buiten zijn. Door de andere insteek kan het juist een leuke combinatie zijn met één van de andere magazines.

 

Wat is jouw favoriete tuin magazine?

 

 

 

1 reactie op “Leuke Tuinmagazines”

  1. Voor mij is Eden Magazine de absolute favoriet! Al jaren trouwe fan en ik droom steeds weg bij elk artikel. Ik lees het niet alleen voor de tuinreizen, maar ook om kennis op te doen over vaste planten, borders, éénjarigen, struiken, grassen, bomen etc. Ik vind dat Eden toch dieper en professioneler te werk gaat, zo ontbreken bijvoorbeeld nooit de Latijnse benamingen, zonder dat het saai leest. Van elke editie steek ik weer vanalles op. Ook steeds blij met de adressen en de evenementen die gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder