Je kleine tuin een boost geven

Gazon aanleggen? Gras zaaien of graszoden leggen

Je huis is een belangrijk onderdeel van je leven. Iedereen heeft een dak boven zijn of haar hoofd nodig en dat is zeer begrijpelijk. Maar dat is niet alles. Buiten een dak boven je hoofd is er nog meer heel belangrijk. ‘Wat dan?’ zul je misschien denken. Dat is natuurlijk een thuis. Geen muren met een dak, maar een gevoel van thuis zijn. Dát is wat ertoe doet. Veel mensen zijn zich hier tot op zekere hoogte van bewust, maar vergeten daarbij dan dat een tuin hier een cruciaal onderdeel van is. Wij willen dit voorkomen en willen dan in het specifiek degenen met een kleine tuin in het zonnetje zetten vandaag. Dat gaan we dan ook doen op een hele simpele, snelle wijze. We doen dit door je te vertellen hoe je je kleine tuin een enorm grote boost geeft. Dus, let je op? Dan nemen we je stap voor stap mee. 

Gras

Of je nu een kleine of grote tuin hebt; dat maakt voor deze stap eigenlijk niet eens zoveel uit. Gras is altijd belangrijk, het is zelfs zo belangrijk dat we deze stap op de eerste plek zetten. Je gras is eigenlijk in een kleine tuin nog belangrijker. Waarom? Omdat een kleine tuin wat meer moeite heeft met levendigheid. In een grote tuin heb je vaak meer mogelijkheden om je tuin groen en leven te geven, althans dat denken mensen. Ook met een kleine tuin is dit mogelijk en heel belangrijk. Al is het maar een klein stukje, er moet gras aanwezig zijn. Mocht je het nog niet hebben, dan is het tijd om te beginnen met graszaad kopen. Ook als je al wel een beetje gras hebt, is dit belangrijk, want dan kun je eventuele kale plekken opnieuw inzaaien. Ook is het belangrijk dat je van tijd tot tijd ervoor kiest om je gras te verticuteren en het regelmatig te maaien en bemesten. Ga hierbij altijd voor de middenweg; niet te kort, niet te lang, niet te veel, niet te weinig. Kijk wat goed is voor je tuin en experimenteer hiermee. 

Hulpmiddelen

Voor het boosten van je kleine tuin sta je er niet alleen voor, dat heb je nu ook wel ontdekt. Waarom? Omdat wij er zijn om je te helpen. Gelukkig is dat niet alles. Je hebt nog veel meer hulpmiddelen. Denk hierbij aan de juiste soorten gereedschap, maar ook dingen zoals producten van DCM meststoffen. Deze producten bieden je alle juiste voedingsstoffen voor alles in je tuin zodat elk beetje kan floreren en tot zijn of haar recht kan komen. Daarnaast is het wellicht aan te raden om eens advies in te winnen van deskundige partijen, te kijken op blogs van professionele bedrijven en ga zo maar door. Je kunt tevens een tuinman (of tuinvrouw) inhuren die je tuin onderhoudt, maar met een kleine tuin is dat vrijwel nooit écht nodig en bespaar je hiermee dan ook geld. 

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder