HPL panelen zorgen voor sfeer in de tuin

Tegenwoordig zijn HPL panelen leverbaar in veel verschillende kleuren, designs en structuren. Hierdoor zijn er legio mogelijkheden om de uitstraling van een woning en/of schuur aan te laten sluiten bij de sfeer van de  aangrenzende tuin. Afhankelijk van de persoonlijke wensen kan men bijvoorbeeld kiezen voor de moderne uitstraling van de levendige kleuren of een meer natuurlijke uitstraling van de hout en steen uitvoeringen.

HPL plaat wordt door Vink in verschillende merken, uitvoeringen, afmetingen en dikten op voorraad gehouden. Zo behoren de merken Trespa®, Resoplan, Vikulit, Vikures Plus en Kronoart® tot het standaard assortiment. Meer informatie hierover is te vinden op vinkkunststoffen.nl

Productiemethode van HPL platen

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate en deze benaming staat voor de productiemethode van deze kunststof platen. De productie geschiedt door middel van verhitting en hoge druk en daardoor ontstaan er platen die dicht, hard en stijf qua samenstelling zijn. De meeste HPL platen zijn voorzien van een UV beschermende toplaag. Balkons, boeiboorden, gevelbekleding voor geventileerde gevels en dakkapellen zijn voorbeelden van toepassingen waarvoor HPL plaat wordt ingezet.

Het bewerken en installeren van HPL platen gaat snel en eenvoudig

HPL platen laten zich eenvoudig bewerken en installeren en de voorbewerkingen kunnen meestal op de bouwplaats uitgevoerd worden. Zo zijn deze harde kunststof platen goed te boren, zagen, frezen en verspanend te bewerken. Bij de bewerking dient men wel rekening te houden met de hardheid van de plaat. Doordat de platen goed te beletteren zijn, kunnen eenvoudig aanvullend designs aan de plaat worden toegevoegd.

Trespa® en Kronoart®, topmerken binnen het uitgebreide leveringsprogramma

Binnen het uitgebreide assortiment HPL platen zijn Trespa® en Kronoart® twee toonaangevende merken. Hierbij is de merknaam Trespa® al decennia lang een begrip in de HPL markt. Kenmerkend voor Trespa® platen is dat het oppervlak voor een deel is geïntegreerd in de kern van de plaat. Dit gebeurt door middel van de unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing). Bij de productie van Trespa® platen worden houtvezels gebruikt die samen met thermohardende harsen worden samengeperst. Hierdoor ontstaat een plaat die erg maatvast en hard is. Dankzij het dichte oppervlak van de Trespa® panelen kan vuil zich moeilijk aanhechten. Hierdoor zijn de platen eenvoudig te reinigen.

Naast Trespa® is Kronoart® het tweede gerenommeerde merk uit het Vink assortiment. Kronoart® platen zijn hoogwaardige architectonische HPL panelen met unieke productprestaties die samengaan met ruime esthetische mogelijkheden. De productie van Kronoart® platen vindt plaats onder hoge temperaturen en zeer hoge druk. Het resultaat van deze productiemethode is dat de platen sterk en zeer stabiel zijn en een gesloten oppervlak hebben. Het gesloten oppervlak is bovendien voorzien van een duurzame vernis waardoor externe invloeden zoals het weer, schimmels, vocht en licht minder kans krijgen om de plaat aan te tasten.

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder