Hoe richt je een kleine tuin in?

tuinmeubels

Een kleine tuin kan een uitdaging zijn om in te richten, maar het betekent niet dat je geen sfeervolle buitenruimte kunt creëren. Een goed plan en slimme keuzes kunnen je helpen om het beste uit je kleine tuin te halen. Door te kiezen voor de juiste beplanting, het gebruik van hoogte en het creëren van meerdere niveaus kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Ook is het belangrijk om te kiezen voor multifunctionele meubels en verlichting om de ruimte groter te laten lijken en sfeer te creëren. Er is een groot aanbod tuinsets en meubilair voor kleine tuinen, dus dat komt wel goed. Met deze tips en ideeën kun je van je kleine tuin een gezellige en functionele buitenruimte maken waar je van kunt genieten.

Maak een plan

Het is belangrijk om vooraf een plan te maken voor het inrichten van een kleine tuin. Begin met het bepalen van de functies die de tuin moet hebben. Wil je bijvoorbeeld een zithoek, een eetgedeelte of een speelplek voor kinderen? Maak vervolgens een plattegrond van de tuin en teken de gewenste functies in. Door een plan te maken, voorkom je dat de tuin overvol raakt en kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Kies voor multifunctionele meubels

In een kleine tuin is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Kies daarom voor multifunctionele meubels van Tuinmeubelshop, zoals een opklapbare tafel of een bank met opbergruimte. Zo heb je meer ruimte om te zitten en opbergruimte voor bijvoorbeeld kussens en tuinaccessoires.

tuinmeubels - tuinbank

Kies de juiste beplanting

In een kleine tuin is het belangrijk om de juiste beplanting te kiezen. Kies voor planten die niet te groot worden en weinig onderhoud nodig hebben. Ook kun je ervoor kiezen om planten in potten en bakken te plaatsen. Zo kun je makkelijk variëren en kun je de planten makkelijk verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld meer ruimte nodig hebt voor een feestje.

Gebruik de hoogte

Een kleine tuin kun je optisch groter maken door de hoogte in te gaan. Plaats bijvoorbeeld een pergola of een schutting met klimplanten. Zo creëer je extra privacy en groen in de tuin zonder dat het veel ruimte inneemt. Ook kun je ervoor kiezen om planten in hoge potten te plaatsen om zo meer groen in de tuin te krijgen.

Creëer meerdere niveaus

Door meerdere niveaus te creëren in een kleine tuin, kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Zo kun je bijvoorbeeld een verhoogd terras maken of een trapje plaatsen naar een hoger gelegen deel van de tuin. Door het creëren van meerdere niveaus ontstaat er meer diepte in de tuin en lijkt de ruimte groter.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting kan een kleine tuin groter laten lijken en de sfeer verhogen. Kies voor sfeervolle verlichting zoals lantaarns, spotjes of lichtsnoeren. Plaats de verlichting op strategische plekken in de tuin, zoals langs het tuinpad of bij een mooie plant of boom. Zo creëer je een gezellige sfeer in de tuin en kun je ook ’s avonds genieten van de buitenruimte. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte en te kiezen voor de juiste beplanting en meubels, kun je een kleine tuin omtoveren tot een gezellige en functionele buitenruimte. Gebruik de tips en laat je creativiteit de vrije loop om zo het meeste uit je kleine tuin te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder