Hoe houd je het vervelende van een tuin ook echt in de tuin?

Een tuin is een prachtige toevoeging op iedere woning. De tuin geeft je namelijk de mogelijkheid om het gevoel van buitenleven te ervaren door simpelweg je tuindeur uit te lopen. Nu brengt een tuin heel erg veel moois, maar kan de tuin ook vervelende dingen met zich mee brengen. Het is dan ook zaak om van de mooie dingen van de tuin gebruik te maken zonder dat je last hebt van de vervelende aspecten van de tuin. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!


Plaatsen van een hor

Een hor is een waardevolle toevoeging in iedere woning met een tuin. De hor zorgt er namelijk voor dat de woning gevuld kan worden met de frisse lucht van buiten zonder dat er ongedierte mee naar binnen kan vliegen. Dit is dan ook een van de eerste dingen die je in een woning met een tuin moet installeren. Zodra kleine vliegjes in huis zich genesteld hebben kom je hier vrij moeilijk vanaf. De vliegjes kunnen zich snel voortplanten en voor je het weet heb je het hele huis vol met vliegen zitten!


Schoonmaken

Een ander nadeel van de tuin is de viezigheid die de tuin met zich meebrengt. Denk hierbij aan grond of andere viezigheid die onder je schoenen of bijvoorbeeld aan de broek blijft plakken. Je kunt dit probleem gemakkelijk elimineren door bijvoorbeeld borstels in de tuin te plaatsen. Je kunt aan deze borstels je schoenen en kleren schoonmaken voordat je de woning weer betreed. Zo weet je zeker dat de viezigheid nooit de binnenkant van jouw woning bereikt.

Het plaatsen van borstels werkt overigens over het algemeen een stuk beter dan het plaatsen van een deurmat. De deurmat dient namelijk in de woning geplaatst te worden en hierdoor haal je de viezigheid alsnog in huis. Het uitkloppen van de deurmat hoeft maar één keer vergeten te worden en de modder blijft op de deurmat liggen. Je loopt in dat geval de modder zo de hele woning door als je een volgende keer met schone schoenen op de deurmat stapt.

Dit artikel betreft een gesponsord bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder
kleur en bloei in voorjaar in de prairietuin, vaste planten tuin of siergrassen tuin

Hoe zorg je in een prairietuin voor bloei in het voorjaar?

Welke planten zijn geschikt voor een prairietuin en bloeien in het voorjaar? Welke combinaties kan je maken voor bloei in de lente?

Lees verder