Hoe houd je het vervelende van een tuin ook echt in de tuin?

Een tuin is een prachtige toevoeging op iedere woning. De tuin geeft je namelijk de mogelijkheid om het gevoel van buitenleven te ervaren door simpelweg je tuindeur uit te lopen. Nu brengt een tuin heel erg veel moois, maar kan de tuin ook vervelende dingen met zich mee brengen. Het is dan ook zaak om van de mooie dingen van de tuin gebruik te maken zonder dat je last hebt van de vervelende aspecten van de tuin. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!


Plaatsen van een hor

Een hor is een waardevolle toevoeging in iedere woning met een tuin. De hor zorgt er namelijk voor dat de woning gevuld kan worden met de frisse lucht van buiten zonder dat er ongedierte mee naar binnen kan vliegen. Dit is dan ook een van de eerste dingen die je in een woning met een tuin moet installeren. Zodra kleine vliegjes in huis zich genesteld hebben kom je hier vrij moeilijk vanaf. De vliegjes kunnen zich snel voortplanten en voor je het weet heb je het hele huis vol met vliegen zitten!


Schoonmaken

Een ander nadeel van de tuin is de viezigheid die de tuin met zich meebrengt. Denk hierbij aan grond of andere viezigheid die onder je schoenen of bijvoorbeeld aan de broek blijft plakken. Je kunt dit probleem gemakkelijk elimineren door bijvoorbeeld borstels in de tuin te plaatsen. Je kunt aan deze borstels je schoenen en kleren schoonmaken voordat je de woning weer betreed. Zo weet je zeker dat de viezigheid nooit de binnenkant van jouw woning bereikt.

Het plaatsen van borstels werkt overigens over het algemeen een stuk beter dan het plaatsen van een deurmat. De deurmat dient namelijk in de woning geplaatst te worden en hierdoor haal je de viezigheid alsnog in huis. Het uitkloppen van de deurmat hoeft maar één keer vergeten te worden en de modder blijft op de deurmat liggen. Je loopt in dat geval de modder zo de hele woning door als je een volgende keer met schone schoenen op de deurmat stapt.

Dit artikel betreft een gesponsord bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder