Op welke manier kan ik het beste mijn Hedera verzorgen?

Een hedera is zeer eenvoudig om te onderhouden. Zelfs mensen zonder groene vingers, die hier niets van kunnen, zijn in staat om voor een hedera schutting te zorgen en deze in leven te houden. Met het kleinste beetje liefde is deze plant al heel erg blij en doet die het goed. Heb jij geen idee hoe jij je hedera het beste kunt verzorgen? Of ben jij van plan om een hedera in de tuin te nemen en wil jij je van tevoren inlezen over hoe jij dit het beste aanpakt? Lees dan deze tekst en leer na het lezen je klimop verzorgen op de beste manier.

De beste bodem voor je hedera

De beste manier om ervoor te zorgen dat je klimop voor een lange tijd gaat volhouden en om deze vanaf het begin al lekker goed te laten groeien, is door de juiste ondergrond te gebruiken voor je plant. Met de juiste ondergrond maak jij je plant zeer blij en kan deze optimaal groeien. Voor een kleine hedera die nog flink moet groeien, is het erg belangrijk dat je een vochtige bodem gebruikt. Bovendien moet deze ondergrond veel voeding bevatten waar je plant zich mee kan voeden en extra goed kan groeien. Zorg dus voordat jij je klimop gaat planten dat er voldoende voeding in de bodem zit en deze lekker vochtig is gemaakt.

Moet mijn hedera in de zon of juist in de schaduw?

Op het moment dat jij je nieuwe hedera gaat planten, moet je natuurlijk weten of deze van veel zonlicht houdt of juist liever in de schaduw staat. je kunt hier met de plaatsing dan rekening mee houden. Met een hedera is het antwoord op deze vraag erg eenvoudig. het maakt namelijk niet uit of jij je klimop in de volle zon zet of in de schaduw. De plant is niet zo kritisch en doet het goed in beide omstandigheden. Dit maakt de plant zo geschikt voor in veel tuinen. Verder kan de plant ook nog eens erg goed tegen alle weersomstandigheden die in ons land voorkomen. Of er nu harde wind, vorst, regen of hitte is: de hedera kan het allemaal handelen.

In welke maand kun jij je hedera het beste plaatsen?

Zoals net al een aantal keren is bewezen, is de verzorging van een hedera erg eenvoudig. Het maakt de plant ook nog eens niet uit wanneer je deze plant. De hedera doet het namelijk in alle jaargetijden goed. Het maakt dus niet uit of je deze in de zomer, de herfst de winter of de lente in je tuin zet. Wil je dat je hedera het op zijn allerbest gaat doen? Dan kun je de plant toch het beste in de wat warmere maanden planten. Van maart tot oktober kan je hedera het snelst wortels laten groeien, omdat de grond dan nog lekker warm is. Wanneer het al zeer lang droog is geweest in de tuin of wanneer het vriest, kun je het planten maar even laten wachten. De plant heeft hier wel moeite mee.

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kersenbloesem

Bloeiend in het leven: de kersenbloesem

Het frisse uiterlijk van de kersenbloesem zorgt ervoor dat jouw tuin net iets meer leeft. Wist je ook dat deze bloemsoort ook een speciale betekenis heeft in andere landen in de wereld?

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder
Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder