7 Handige kledingstukken voor in de tuin

Betrap jij jezelf er ook vaak op dat je in de tuin aan het werk bent in je goede kleding? En kom jij daar ook altijd pas achter als je goede kleren alweer helemaal vies zijn geworden, of erger nog, gescheurd zijn door bijvoorbeeld een roos? Toch zijn er zeker handige kledingstukken om te gebruiken in de tuin. Nu nog onthouden om ze op tijd aan te trekken…

Tuinklompen

Onze favoriet: de tuinklompen. Overigens niet van hout, maar van leer of anders kunststof. Ze staan hier standaard bij de deur, zodat je lekker makkelijk naar buiten kan lopen, als je even snel wat wilt doen in de tuin.

Laarzen of oude schoenen

Ga je echt langer aan de slag in de tuin, trek dan een paar goede laarzen aan. Hier bestaat de grond uit zware klei, dus goede laarzen zijn onmisbaar. Zeker als het heeft geregend! Heb je zandgrond, dan is een paar oude schoenen waarschijnlijk ook een prima optie. Je bent daar wellicht ook net wat flexibeler mee. Je kunt natuurlijk ook nog echte werkschoenen kopen, mocht dat toch je voorkeur hebben.

Comfortabele trui

Een trui die je makkelijk en snel ergens overheen trekt is ideaal. Dit werkt vaak veel lekkerder dan een jas. Wordt het toch te warm, dan trek je deze ook zo weer uit. Je ziet hier dan ook regelmatig een trui hangen in de tuin over de spade of schop. In de zomer is een loszittend shirt een fijn alternatief.

Overall of werkbroek

Een overall is ook erg praktisch. Vooral bij grondwerk, aanplant of in de moestuin is een overall handig. Met een leuk shirt onder je overall kan je er trouwens nog best een leuke outfit van maken en overalls zijn er tegenwoordig in alle kleuren! Toch liever geen overall? Een comfortabele werkbroek met voldoende zakken is ook een goede oplossing.

Regenjas

Regen is geen reden om niet in de tuin te werken. Een goede regenjas zorgt ervoor dat je nog lang door kunt werken in ons regenachtige land.

Pet of hoed

In de zomer kan het verstandig zijn om een pet of hoed op te zetten. Zo verbrand je minder snel als je lang in de felle zon werkt. Je zal heus niet de eerste zijn die pas na een lange dag in de tuin merkt dat je flink verbrand bent!

Tuinhandschoenen

Lekker met je handen in de aarde is natuurlijk erg fijn, maar niet altijd wenselijk. Vooral in najaar en winter kan dit zorgen voor veel kloven en scheuren in je handen. Een setje tuinhandschoenen is dan aan te raden. Handschoenen zijn ook erg fijn als je veel last hebt van katten in je tuin!

Wat draag jij tijdens het tuinieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

witte berk

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin?

Is een witte berk geschikt voor een kleine tuin? Zo ja, welke?

Lees verder
De complete gids voor een nieuwe tuin: Van ontwerp, aanleg, inrichting en beplanting tot onderhoud!

Complete gids voor een nieuwe tuin: van Aanleg en Inrichting tot Beplanting en Onderhoud

Ga je binnenkort verhuizen of wordt jouw nieuwbouwhuis gebouwd? Of ben je al ingetrokken in je nieuwe woning? Dan ben je vast al volop bezig met het maken van plannen voor je nieuwe huis en de inrichting. Maar ben je ook al bezig met nieuwe tuinplannen? Met deze tips realiseer ook jij jouw droomtuin!

Lees verder
Kleurrijke smalle tuin met alleen maar potten en bakken

Een tuin met alleen maar potten (21m²)

Alleen maar tegels of verharding in je tuin? Geen plek voor bloemen en planten? Creëer ook een heuse pottentuin, vol kleur en bloei!

Lees verder