Elektrisch gereedschap voor een kleine tuin?

Een kleine tuin heeft ook voordelen…
Ja, echt!

Er is natuurlijk veel minder tijd en moeite nodig aan onderhoud, om je tuin er goed uit te laten zien.


Klussen die in een grote tuin tijdrovend zijn en veel moeite kosten, voer je makkelijk en snel uit in je kleine tuin. Een haag snoei je eerder met de hand, in plaats van met een elektrische heggenschaar, het terras maak je sneller schoon met een bezem en borstel, dan met een hogedrukreiniger en een gazon maai je misschien wel met een handgrasmaaier…

Elektrisch gereedschap is dus niet nodig in een kleine tuin…

Toch?

Het is natuurlijk wel heel makkelijk om te denken dat er geen zware klussen zijn in een kleine tuin!


Misschien lukt het je niet meer om alles zelf met de hand bij te houden. Of heb je daar helemaal geen zin in… Vergis je niet, ook in een kleine tuin kunnen sommige elementen nog een hele klus zijn!

Hagen snoeien

Een haag bijvoorbeeld kan nog heel wat oppervlakte hebben. Bijvoorbeeld als je een hogere haag aan weerskanten van je tuin hebt staan. Of als je een haag hebt waarvan beide kanten door jou onderhouden moeten worden. Zo kom je al snel op heel wat meters! Elektrische heggenscharen zijn dan een goede keus.

Hagen in onze eigen kleine tuin

Onze tuin meet 8 bij 6 meter. Aan weerskanten hebben we een haag als erfafscheiding. Elk 8 meter lang (over de volledige diepte van de tuin). Dat maakt al 16 meter haag om te snoeien. Vervolgens hebben we nog een lage haag van 5 meter over de breedte van de tuin (met een doorgang van 1 meter). Hiervan moeten beide kanten door ons zelf bijgehouden worden. Nog eens 10 meter dus.

De totale haaglengte is dus toch 26 meter!

Hoewel wij zelf alles met de hand snoeien, kunnen we ons goed voorstellen dat je dit liever met een elektrische heggenschaar zou doen!

Gazon maaien

Hoewel een gazon in een kleine tuin vaak niet ideaal is, blijft een gazon voor veel mensen onmisbaar. Zeker als je kinderen hebt is een stukje gras erg fijn!

Zelf hebben we maar een klein gazon (2,5 bij 2 meter). Dit is prima bij te houden met een handgrasmaaier. Toch is een dergelijk klein gazon niet ideaal, want juist een klein gazon kost veel meer moeite om in goede conditie te houden.

In veel tuinen is toch al snel een gazon van 10, 15, 20m², of meer aanwezig. Dan is een maaimachine toch wel handig! Bijvoorbeeld een van de Gardena grasmaaiers. Vooral een maaimachine met acculader is heel geschikt voor een kleine tuin.

Als je echt een groot gazon hebt (je weet maar nooit…), of als je gek bent op technische snufjes en gadgets in je tuin, dan is er altijd nog de robotmaaier!

Terras reinigen

Het terras reinigen doen we hier jaarlijks met een harde borstel en heet water met wat groene zeep: schrobben maar! Toch snappen we best dat je dit liever zou doen met een hogedrukreiniger. Zeker als je terras wat groter is.

Pas wel op met houten vlonders en poreuze tegels en stenen. Die kan je makkelijk beschadigen met een hogedrukreiniger.

Wat gebruik jij het liefst om al je tuintaken uit te voeren?


Kies je voor het gemak van elektrisch gereedschap, of hou je er juist van om alles met de hand bij te houden?

* Dit bericht bevat een gesponsorde link.

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder