Bijenhotels, vlinderkasten en insectenpaleizen van bezoekers en volgers

Via onze volgers op social media en van de leden in onze eigen Facebookgroep komen vaak de allermooiste insectenhotels voorbij.

Van kant en klare bijenhotels en vlinderkasten uit de winkel, tot zelf gemaakte insectenhotels en heuse bijenflats en insectenpaleizen…

Omdat wij nu eenmaal gek zijn op alles wat kruipt, loopt, springt zwemt, zoemt, fladdert en vliegt in de tuin (jij toch ook?), leek het ons erg leuk om een aantal met jullie te delen.

Hier een selectie van de mooiste, meest bijzondere, gekste, grootste en kleinste insectenhotels van onze volgers, leden en bezoekers.

Heb jij ook een mooi insectenhotel? Plaats jouw reactie onder dit bericht, of stuur ons ook jouw foto’s!

Heb jij ook zo’n mooi of bijzonder insectenhotel, bijenhotel of vlinderhotel in je kleine tuin?

Stuur ons ook jouw foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder