3 x Tips voor meer privacy in je tuin

Wil je graag genieten van je tuin zonder nieuwsgierige buren die continu even een blik werpen? Maak van je tuin een rustige oase door een paar kleine aanpassingen te doen op het gebied van privacy. Want met deze eenvoudige aanpassingen kun je er heel makkelijk voor zorgen dat de inkijk minder wordt. Bij HomingXL vind je een enorm aanbod aan schuttingen en trellissschermen. Je kunt dus kiezen voor een dichte schutting of een met een beetje doorkijk voor een ruimtelijk effect. Nieuwsgierig wat het beste voor jouw tuin zal werken? Hier vind je 3 x tips voor meer privacy in je tuin.

Plaats hekken of hagen

Als je niet wilt dat mensen die langslopen de hele tijd in je tuin gluren, is het toevoegen van hekken of hagen een gemakkelijke manier om ongewenst zicht te blokkeren. Schuttingen kunnen makkelijk fungeren als een barrière tussen je tuin (en natuurlijk jezelf) en de buitenwereld. En ze zijn ook nog eens relatief eenvoudig te installeren. Daarnaast zijn ze er ook in hele moderne varianten! Neem zelf maar eens een kijkje op: https://homingxl.nl/schuttingen/composiet/.

Hagen daarentegen duren iets langer om te groeien, maar zien er alsnog geweldig uit en bieden uiteindelijk ook de gewenste privacy. Je kunt kiezen uit verschillende soorten struiken of bomen, afhankelijk van welke stijl je mooi vindt en hoeveel onderhoud ze nodig hebben.  

Maak gebruik van plantenschermen

Een andere prettige manier om meer privacy in je tuin te creëren is door plantenschermen te plaatsen. Deze bestaan meestal uit hoge planten die een ‘muur’ vormen rond het deel van je tuin dat iets meer afzondering nodig heeft, zoals bij een zitje of een kleine patio. Plantenschermen helpen ook om bestaande omheiningen er mooier uit te laten zien en zijn er in vele soorten. Daarnaast geven ze je tuin meer sfeer en stijl.

Voeg trellissen toe 

Trellissen zijn een andere effectieve manier om de hoeveelheid privacy in je tuin te vergroten, vooral als je weinig ruimte hebt voor dichte schuttingen of het planten van bomen en struiken. Trellissen zijn mooi om te zien, zeker als ze bedekt zijn met klimplanten, maar ze zijn ook heel praktisch. Je kunt ze plaatsen tegen de muren van gebouwen of schuttingen om ze hoger te laten lijken. En ze houden de nieuwsgierige blikken dus ook tegen. 

Het creëren van meer privacy in de tuin hoeft niet moeilijk te zijn. Het enige wat nodig is, is een beetje planning en wat creativiteit! Of je nu kiest voor schuttingen, een haag, plantenschermen of een trellis. Er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat niemand je rust verstoort terwijl jij lekker van je tuin geniet. Veel succes!

* Dit betreft een gesponsord bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder